Åpen for alle - alltid

Kristiansund-keeperne frustrerte Manchester United-stjernene

Sean McDermott spilte en god kamp for Kristiansund mot Manchester United.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Sean McDermott spilte en god kamp for Kristiansund mot Manchester United. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristiansund holdt nullen i 90 minutter mot Manchester United i treningskampen i Oslo tirsdag. Det skal de gi keeperne sine mye av æren for.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Først vartet Sean McDermott opp med en rekke gode redninger i de 45 minuttene han sto før pause på Ullevaal stadion. Deretter fulgte innbytter Serigne Mor Mbaye opp med storspill de neste drøye 40 minuttene. Andreas Vaikla fikk stå de siste minuttene.

Først på overtid klarte den engelske storklubben å score. Juan Mata ble felt av Vaikla, og satte straffesparket sikkert i mål. Etter oppgjøret roste den spanske stjernen keeperne til Kristiansund.

– Vi hadde kontroll på kampen, vi hadde sjanser, men keeperne deres var fantastiske i dag, sa han til kanalen.

McDermott reddet glimrende en avslutning fra Marcus Rashford, og han var også med på notene da spillere som Jesse Lingard og Anthony Martial testet skuddfoten.

– Det var veldig gøy. Jeg er veldig fornøyd med min egen innsats. Alle gutta på laget skal ha skryt. De gjorde en veldig god jobb, sier 26-åringen til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han fikk teste avslutningene fra spillere på det aller høyeste nivået. Han mener det er stor forskjell på keeperspillet mot toppspillere, kontra det han er vant med i Eliteserien.

– Det er nesten som et sjakkspill. De forsøker nesten å sentre ballen inn. Her er det mer en plan bak det enn i Eliteserien. Det gjelder å holde roen, sier han.

McDermott kommer fra Kristiansand, men har vært med det irske landslaget. Han har også spilt på akademiet til Arsenal og vært på lån i Leeds United.