72 prosent av eliteseriespillerne er misfornøyde med sen sesongavslutning

Flere spillere har gitt uttrykk for at de ønsker tidligere sesongavslutning i Eliteserien. Det er uvisst om Rosenborgs Mike Jensen (med ballen) er en av dem.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Flere spillere har gitt uttrykk for at de ønsker tidligere sesongavslutning i Eliteserien. Det er uvisst om Rosenborgs Mike Jensen (med ballen) er en av dem. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En NISO-undersøkelse viser at spillerne i Eliteserien i fotball i Norge ønsker å avslutte sesongen tidligere. Det skriver VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eliteserien i Norge startet 30. mars og slutter 30. november. 8. desember spilles cupfinalen på Ullevaal. Det er det mange spillere som ikke liker.

En undersøkelse gjort av Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO), gjengitt av VG , viser at 72 prosent av spillerne er misfornøyd med at sesongen avsluttes i desember.

Nå har Eliteserien sommerferie. Flere har påpekt at det bør kunne spilles kamper på sommeren da forholdene for fotball er gode.

– Vi har sagt klart fra hva vi mener om sen avslutning. Sverige spilte VM i fjor, og både startet senere og avsluttet tidligere enn oss, da bør det være mulig med en annen løsning, sier NISO-sjef Joachim Walltin til avisen.

Han forteller videre at det ikke er spillerne som har stilt krav om sommerferie. NFF og klubbene samarbeider om å sette opp terminlisten.

NFF svarer at de vil lytte til spillerne og ta med tallene fra undersøkelsen videre.

– Sportslig har det vært et ønske fra klubber og NFF om å forlenge sesongen for å være konkurransedyktige med resten av Europa. I tillegg er det enighet om å tilrettelegge for best mulig forberedelser for lagene som skal spille europacup. Dermed blir det en pause på sommeren som også påvirker sesonglengden, sier mediesjef Svein Graff til VG.