FIA-sjefen: – Schumacher følger med

Tilstanden til den tidligere formel 1-stjerne Michael Schumacher er fortsatt ukjent, men ifølge hans tidligere sjef i Ferrari følger han med på motorsport via TV-skjermen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Tilstanden til den tidligere formel 1-stjerne Michael Schumacher er fortsatt ukjent, men ifølge hans tidligere sjef i Ferrari følger han med på motorsport via TV-skjermen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Helsetilstanden til Michael Schumacher er fortsatt ukjent, men ifølge FIA-president Jean Todt følger den tidligere Formel 1-stjernen løpene fra TV-skjermen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Michael Schumacher kjemper med å komme tilbake etter en alpinulykke i romjulen 2013. Han skal ha pådratt seg omfattende hodeskader etter ulykken i Grenoble-området og lå over et halvt år i koma før han ble vekket.

Han er ikke blitt sett offentlig siden ulykken, og det har ikke kommet noen rapporter fra hans hjem i Sveits.

Jean Todt var Schumachers sjef i Ferrari-teamet og en av hans nære venner. Nå er han president i Det internasjonale motorsportsforbundet (FIA). Han sier at han har besøkt Schumacher jevnlig og sett på formel 1 på TV sammen med ham.

– Michael Schumacher liker å se Formel 1 på TV og har gjort framgang i arbeidet med rekonvalesensen, sa Todt i et intervju med Radio Monte-Carlo.

Det er første gang Formel 1-fansen får noen form for rapport om Schumachers tilstand.

– Jeg er alltid forsiktig med å komme med slike uttalelser, men det er sant. Jeg fulgte løpet sammen med Schumacher i hans hjem i Sveits. Michael er i de beste hender og blir stelt godt med, la Todt til.

Michael Schumacher ble verdensmester i Formel 1 sju ganger fra 1994 til 2004 og har med det flest VM-titler i sportens historie. Han la opp i 2012.