Klopp innrømmer svekket lag før helgens toppkamp

Liverpools manager Jürgen Klopp innrømmer at mesterligavinnerne ikke er på topp i forkant av Community Shield mot Manchester City til helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De rødkledde fra Liverpool har tapt for henholdsvis Dortmund, Sevilla og Napoli i oppkjøringen. Seire har det kun blitt mot Bradford og Tranmere fra nivå fire.

– Jeg vil ikke finne unnskyldninger før vi møter dem (Manchester City), men vi har hatt en oppkjøring uten seks spillere, sier Klopp.

Heldigvis får den tyske manageren noe å glede seg over denne uken. Mandag er Mohamed Salah, Roberto Firmino og Alisson Becker tilbake på trening etter sin forlengede ferie etter Copa América.

Hetebølge i USA

Og på søndag skal det igjen spilles om en pokal når seriemester Manchester City står på motsatt banehalvdel på Wembley.

Sadio Mané vil derimot ikke være tilgjengelig siden han fortsatt er på ferie etter sølvmedaljen i afrikamesterskapet.

– Jeg kan ikke si vi har hatt den beste oppkjøringen. Treningene var gode, men kampene kom på feil tidspunkt, uttalte Klopp mandag. Tidligere i sommer la han skylden for to av tapene i USA på hetebølgen.

Klopp er uansett klar på at Community Shield-finalen uavhengig av resultat ikke skal prege sesongen.

– Vi vil forsøke å være så klare som mulig. Vinner vi, er det bra. Men har det en påvirkning på sesongen? Jeg tror ikke det. Taper vi, er det ikke bra, men det skal i så fall ikke påvirke sesongen videre.

Legger presset på City

Med en langt fra optimal sesongoppkjøring legger Klopp alt press over på Manchester City som han mener har sett bra ut

–Jeg tenker at vi ikke kan forvente å spille våre beste kamp på søndag, men det handler om å vinne, understreker Klopp.

– Det er forskjellige måter å gjøre det på, og vi ønsker å finne en måte. Jeg vant supercupen i Tyskland fem ganger. Hvis du vinner, er det ingen som bryr seg. Taper man, bryr folk seg.

Personvernpolicy