Örebro-spiss scoret tre mål, fikk gult kort og ble skadet i løpet av ni minutter

Carlos Strandberg gikk av med skade etter å ha herjet med Helsingborg.
Carlos Strandberg gikk av med skade etter å ha herjet med Helsingborg. Foto: Andreas Hillergren/TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Carlos Strandberg var involvert i det aller meste da Örebro vant 4-1 borte mot Henrik Larssons Helsingborg mandag kveld.

Helsingborg tok ledelsen 1-0 etter 15 minutter. De neste minuttene skulle det aller meste handle om Strandberg. Etter å ha blitt pepet på i begynnelsen av kampen, svarte Örebro-spilleren ettertrykkelig med beina.

Først utlignet 23-åringen på straffespark etter 23 minutter. Ikke lenge etter ble han spilt fri i bakrommet, dro av en forsvarsspiller og satte inn ledermålet i det nærmeste hjørnet bak den tidligere Aalesund- og Manchester United-keeperen Anders Lindegaard.

I det 32 spilleminuttet var hattricket fullført. Strandberg satte et innlegg fra venstre kontant i nettet. Deretter gikk han av banen med en skade. Mellom det første og det andre målet hadde han dessuten pådratt seg et gult kort.

– En bra dag på jobben, sa kampens store spiller til C More, ifølge Aftonbladet.

Han fortalte videre at han pådro seg skaden på stillingen 2-1, og at planen var å gå av banen før han satte inn hattricket.

Den offisielle tidtakingen viste at det tok ni minutter mellom de tre målene, men om man trekker fra den innlagte drikkepausen lagene hadde, brukte Strandberg 3 minutter og 57 sekunder.

Det skriver både Aftonbladet og Expressen. Ifølge svenske aviser er det Knut Kroon som har rekorden i svensk fotball da han brukte 2 minutter og 57 sekunder i 1928/29-sesongen.

Jake Larsson la på til 4-1 til gjestene etter en snau times spill. Örebro ligger på åttendeplass i Allsvenskan. Motstander Helsingborg, som trenes av den tidligere svenske spisshelten Henrik Larsson, er nummer 12.