Kåre Ingebrigtsen sjokkerte Kompany og Anderlecht med seier i sesongåpningen

Kåre Ingebrigtsen fikk en fantastisk start på den belgiske ligaen da hans Oostende tok alle tre poengene mot storlaget Anderlecht søndag.
Kåre Ingebrigtsen fikk en fantastisk start på den belgiske ligaen da hans Oostende tok alle tre poengene mot storlaget Anderlecht søndag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med klassisk Rosenborg-fotball fikk Kåre Ingebrigtsen en strålende sesongstart med sin nye klubb Oostende søndag da de vant 2-1 borte mot Anderlecht.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter å ha kommet under et voldsomt press og nesten havnet under 0-2 slo Ingebrigtsens gutter voldsomt tilbake mot storfavorittene fra Anderlecht, som ledes av Vincent Kompany.

– Det var i seg selv en fantastisk opplevelse. Anderlecht borte er en av de vanskeligste oppgavene, hvert fall i Belgia, som man kan få, sa Ingebrigtsen til Nettavisen etter den svært så overbevisende seieren.

– Vi hadde trøbbel de første 15-20 minuttene før det var litt marginer som gjorde at de ikke gikk opp til 2-0. Så gikk vi opp og scoret, og etter det vokste vi inn i kampen og hadde god kontroll, fortsatte Ingebrigtsen og la til at det var elektrisk stemning før kampen.

Les også: RBK-saken: Handlet om alt annet enn penger

Rosenborg-angrep

Nysigneringen Ronald Vargas fra Venezuela startet et godt gammeldags Rosenborg-angrep midt i banen i det 19. minutt og spilte en pasning ut på høyrevingen Robbie D'Haese. 20-åringen slo en utsøkt pasning tilbake til indreløper Vergas som fullførte løpet helt inn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed fikk den tidligere Anderlecht-spilleren en enkel jobb med å utligne til 1-1. Da hadde Michel Vlap allerede sendt vertene i føringen.

Kompany-debut

Storfavorittene Anderlecht presset på og skapte store muligheter ut i andre omgang, men det var i stedet for Ingebrigtsens gutter som scoret det avgjørende målet.

Kvarteret før slutt ble innbytter Fashion Sakala spilt vakkert gjennom, og alene med keeper satte han ballen sikkert inn til 2-1.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vincent Kompany gjorde sin debut som spillende trener for Anderlecht. Selv om hans tidligere Manchester City-lagkamerat Samir Nasri hadde et positivt innhopp, klarte hjemmelaget aldri å redde et uavgjortresultat.

Les også: Tidligere RBK-trener roser Bendtners holdning

VAR grep inn tidlig

Oostende fikk en marerittstart på kampen da Michel Vlap fikk forært en gratismulighet. En fryktelig klarering havnet rett i beina til den unge nederlenderen, som skrudde ballen opp i det høyre hjørnet til 1-0 etter et snaut kvarter.

Få minutter etterpå satte Vlap ballen i mål nok en gang, men VAR grep inn, og dommer Bram Van Driessche annullerte målet korrekt for offside. Målet var godkjent til å begynne med, så uten videohjelp hadde Oostende ligget under 2-0 og fått en vanskelig vei tilbake i kampen.