Hopp: Én nordmann røk ut i Sommer Grand Prix-kvalifiseringen

Vikersund-hopper Anders Håre endte nest sist i kvalifiseringen til lørdagens normalbakkerenn i Sommer Grand Prix i tyske Hinterzarten. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Vikersund-hopper Anders Håre endte nest sist i kvalifiseringen til lørdagens normalbakkerenn i Sommer Grand Prix i tyske Hinterzarten. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Anders Håre (19) var blant de fem hopperne som røk ut i kvalifiseringen til lørdagens normalbakkerenn for menn i Sommer Grand Prix. De øvrige norske er videre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

19-åringens hopp på 86 meter var det korteste i fredagens kvalifiseringsrenn i tyske Hinterzarten. Likevel sørget vindkomposisjon for at Vikersund-hopperen endte nest sist istedenfor sist.

Av de 55 deltakerne var det kun fem som ikke gikk videre til lørdagens renn. Thomas Aasen Markeng (Lensbygda) var 1,9 poeng unna å ikke kvalifisere seg, men et hopp på 92 meter holdt til 48.-plass.

Marius Lindvik ble beste nordmann i kvalifiseringen. Med et hopp på 100,5 meter sikret Rælingen-utøveren seg 124,5 poeng og en respektabel 9.-plass.

Skimt-hopper Fredrik Villumstad hoppet 99 meter og ble nummer 20. Et par poeng bak fulgte Andreas Buskum (Lensbygda) og Joakim Aune (Byåsen) på en delt 24.-plass.

De norske A-hopperne på herresiden var i aksjon i Sommer Grand Prix-rennet i Wisla forrige helg. Lindvik var med på landslagssamlingen i forbindelse med stevnet i Polen, men fikk ikke konkurrere og ble dermed tatt ut til helgens renn i Tyskland.