Rapinoe hardt ut mot Hegerbergs VM-fravær: – Skam dere

Megan Rapinoe bidro sterkt til at USA forsvarte VM-gullet i fotball. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix
Megan Rapinoe bidro sterkt til at USA forsvarte VM-gullet i fotball. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs stjernespiller Megan Rapinoe er svært skuffet over at Ada Hegerberg ikke deltok i fotball-VM. Hun ber «de ansvarlige» for Hegerbergs fravær skamme seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ada Hegerberg er kåret til verdens beste fotballspiller, men ønsker ikke å spille for Norge. 24-åringen har tidligere uttalt at hun ble «knekt psykisk» av å spille for landslaget.

Valget gjorde at sommerens verdensmesterskap gikk uten den norske Ballon d'Or-vinneren. Det får USAs stjernespiller Megan Rapinoe (34) til å reagere.

I et intervju med ESPN uttaler Rapinoe at hun støtter Hegerberg fullt ut selv om hun ikke kjenner til alle detaljene i valget om å droppe landslagsspill.

– Hun følte åpenbart at det var det beste for henne for at hun kan fortsette å kjempe for tingene hun kjemper for. Jeg skal innrømme at jeg ble veldig trist av å ikke se et sånt talent i VM. Det er scenen hun fortjener, sier Rapinoe i intervjuet, som VG omtalte først i Norge.

34-åringen ble kåret til VMs beste spiller og scoret da USA slo Nederland 2-0 i finalen. I tillegg fikk hun også Gullstøvelen som måldronning.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I intervjuet velger Rapinoe å rette kritikk mot dem som bidro til at Hegerberg valgte å si nei til videre landslagsspill for Norge etter EM i 2017.

– Jeg skulle ønske at hun ble satt i en posisjon der hun følte at hun kunne spille. Til alle de involverte folkene som satte henne i en posisjon der kun ikke følte at hun kunne spille VM: Skam dere. Dette er deres feil. Dere robbet verden for en av de beste spillerne på en av de største scenene, uttaler USAs stjernespiller.