Tre nordmenn jaktet etappeseier i Tour de France, men kom til kort mot Trentin

Matteo Trentin vant den 17. etappen av årets Tour de France. Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix
Matteo Trentin vant den 17. etappen av årets Tour de France. Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Edvald Boasson Hagen, Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm satt lenge i brudd, men måtte gi slipp i onsdagens Tour de France-etappe. Matteo Trentin vant

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske trioen kom tidlig i brudd og var lenge med, men i avslutningen i den franske varmen gikk det ikke veien for noen av de norske utøverne.

Trentin avgjorde etappen på siste stigning og kjørte kontrollert inn til seier halvminuttet foran danske Kasper Asgreen og Greg Van Avermaet.

Halvannet minutt bak Trentin kom Edvald Boasson Hagen og Vegard Stake Laengen i mål på henholdsvis 13.- og 14.-plass. Sven Erik Bystrøm måtte ta til takke med 19.-plass.

Stake Laengen var den som holdt lengst i brudd.

– Det hadde vært gøy å få til noe mer, men det er høyt nivå, og det må klaffe. For min del så merket jeg at det var tungt mot slutten, sa Stake Laengen til TV 2 etter etappeslutt.

Tidlig i brudd

Norge var godt representert da det tidlig dannet seg et 33-mannsbrudd på den 17. etappen av årets Tour de France.

Edvald Boasson Hagen, Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm kom seg alle med, men da det gjensto tre mil, kom angrepene på løpende bånd.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sammen med deriblant etappefavoritt Greg Van Avermaet kom Stake Laengen med seg i mindre gruppe på elleve mann, som opparbeidet seg en grei luke ned til Hagen, Bystrøm og de øvrige rytterne i det opprinnelige bruddet.

Dessverre for Stake Laengen måtte han gi slipp på ledergruppen like før rytterne skulle kjempe seg opp etappens siste stigning.

Trentin rykket ifra

Da rytterne skulle ta fatt på den tøffe stigningen, viste Matteo Trentin muskler og rykket ifra.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Danske Kasper Asgreen og hjemmehåpet Pierre-Luc Périchon tok opp jakten, men italieneren så seg aldri tilbake og kjørte kontrollert inn til sin første etappeseier i Tour de France siden 2014.

Odd Christian Eiking kom i mål sammen med hovedfeltet 20 minutter bak seiersherren. Det samme gjorde sammenlagtleder Julian Alaphilippe, som beholder den gule sammenlagttrøyen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eiking kom på 72.-plass. Seks minutter bak fulgte Amund Grøndahl Jansen på 118.-plass, mens Alexander Kristoff måtte ta til takke med 147.-plass.

Alpene i vente

Tidligere på etappen vant Wanty-rytter Andrea Pasqualon den innlagte spurten foran Jasper Stuyven og Thomas De Gendt.

Onsdagens etappe var en typisk mellometappe på veien fra Pyreneene til Alpene. Den var 200 kilometer lang og gikk fra Pont du Gard til Gap.

Torsdag venter den første av tre etapper i Alpene. Rytterne skal bryne seg på 208 tøffe kilometer fra Embrun til Valloire.