Ny etappeseier for Ewan – Kristoff parkert i spurten

Artikkelen fortsetter under annonsen

Australske Caleb Ewan spurtet inn til seier på den 16. etappen av Tour de France. Alexander Kristoff ble frakjørt på oppløpet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristoff satt langt framme i feltet da det dro seg til, men ble parkert da tempoet økte på oppløpet. Ewan sikret sin andre etappeseier i årets Tour de France etter å ha spurtslått Elia Viviani og Dylan Groenewegen.

– Det var stokk stivt og beina var ikke gode nok på slutten, sa Kristoff til TV 2 etterpå.

Han ble til slutt nummer ni.

Dette var etter all sannsynlighet Kristoffs nest siste sjanse til en etappeseier. Neste mulighet er nå avslutningen til Champs-Élysées om fem dager. 32-åringen har fra før tre etappeseiere i verdens største sykkelritt.

Før etappen mente tidligere toppsyklist Kurt Asle Arvesen at Kristoff var favoritt. Han pekte blant annet på at nordmannen har vunnet i Nimes tidligere. Det gjorde Kristoff da han sikret sin første etappeseier i 2014.

Til VG fortalte Arvesen også at Kristoff er best trent av spurterne, og at flere av hans tøffeste konkurrenter kunne bli ristet av før mål.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdagens etappe var spådd som en mulighet for spurterne, men det ble naturligvis også forsøk på brudd. Fem mann kom av gårde, men de klarte aldri å få den store avstanden ned til hovedfeltet. Likevel kjempet de på og ble ikke hentet inn før noen få kilometer før mål.

Litt drama ble det også i sammendraget da annenplasserte Geraint Thomas gikk i bakken underveis i løpet, men briten reiste seg og var tilsynelatende uten skader. Danske Jakob Fuglsang derimot måtte bryte rittet etter en velt på etappen.