Solskjær tok grep for å bedre United-spillernes form

Manager Ole Gunnar Solskjær fra kampen i Champion Leauge mellom Manchester United og Barcelona. Mike Phelan (th).
Manager Ole Gunnar Solskjær fra kampen i Champion Leauge mellom Manchester United og Barcelona. Mike Phelan (th). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær har måttet snu om på mye for å øke spillernes fysiske kapasitet ute på banen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lokalavisen Manchester Evening News skriver om store endringer hos Manchester United siden nordmannen tok over ledelsen.

Ett av problemene Solskjær skal ha identifisert da han tok over United, var spillernes manglende utholdenhet. Etter en skuffende avslutning på sesongen, er det blitt gjort store endringer i klubben.

Les også: Solskjær: – Finnes det en ekstra Manchester United-skatt?

Ansettelser

Blant annet er det blitt skiftet ut personell. Solskjærs tidligere assistent Warren Joyce skal ha hatt en finger med i spillet, og United har hentet inn blant annet en ny fysisk trener og en ny forsker til å analysere det spillerne presterer.

I løpet av lagets ni dager i Australia, gjennomførte de 14 treningsøkter, skriver Manchester Evening News. De trente blant annet også på morgenen før møtet med Perth Glory. Mye av tiden brukes også på skadeforebyggende trening.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi jobber hardere enn noensinne for å få ting rett. Treningene har vært ganske tøffe, men det trengs, skal jeg være ærlig. Hvis vi sammenlikner det med samme tidspunkt i fjor, er vi i mye bedre form, sier Marcus Rashford til The Telegraph.

– Spesielt Ole ønsker at vi jobber veldig hardt. Men treningsøktene har vært veldig bra og kampformen er på vei, sier Luke Shaw til Manchester Evening News.

Les også: – Det jobbes med én eller to nye signeringer

Bedring

Og United har sett friske ut så langt i treningskampene. Det er blitt seire mot Perth Glory, Leeds og Inter.

Lokalavisen skriver at laget har hatt ti prosent forbedring i antall meter de løper, og enda høyere økning på løp med høy intensitet.

Med til historien hører det riktignok med at det i fjor sommer var VM, og at flere stjerner ikke var med på dette tidspunktet.

United spiller sin neste treningskamp torsdag. Da møter laget Tottenham i Shanghai. Deretter venter kamp mot Kristiansund i Oslo 30. juli.