Rosenborg kan møte AIK og Tarik Elyounoussi

Rosenborg-trener Erik Horneland kan få besøk av en tidligere RBK-spiller i Tarik Elyounoussi.
Rosenborg-trener Erik Horneland kan få besøk av en tidligere RBK-spiller i Tarik Elyounoussi. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom Rosenborg tar seg videre til 3. kvalrunde i mesterligaen, venter enten slovenske Maribor eller de svenske mesterne AIK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble klart da trekningen av 3. kvalifiseringsrunde ble gjennomført i UEFAs hovedkvarter i Nyon, Sveits mandag.

De svenske seriemesterne AIK trenes av den tidligere Brann-treneren Rikard Norling og har to nordmenn i troppen. Tidligere RBK-spiller Tarik Elyounoussi ligger på annenplass på toppscorerlisten. Bærumsgutten Daniel Granli har spilt fem kamper i år. Maribor er den slovenske seriemesteren de siste åtte årene.

Seks mål

Først må trønderne slå ut de solide hviterussiske mesterne BATE Borisov som kan skimte med 13 strake seriemesterskap og i årets sesong kun har sluppet inn seks mål på 15 seriekamper.

Første kamp spilles på Borisov Arena onsdag. Returen på Lerkendal er uken etter.

BATE Borisov har deltatt i gruppespillet i mesterligaen fem ganger siden Rosenborg sist deltok i 2007. I fjor tok de seg til 16-delsfinalen i europaligaen der de slo Arsenal 1-0 på hjemmebane. I London ble det langt tøffere med et 0-3-tap.

Nye sjanser ved tap

Skulle BATE Borisov bli for sterke over to oppgjør, går Rosenborg inn i tredje kvalifiseringsrunde i europaligaen. Der møter de i så fall Sarajevo fra Bosnia-Hercegovina.