Aalesund vant på overtid – storseier for Start

Aalesund trener-Lars Bohinen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Aalesund trener-Lars Bohinen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Serieleder Aalesund så ut til å gå på en smell i Oslo, men slo KFUM 4-2 etter tre sene mål. Dermed befester laget sin posisjon på toppen av tabellen.

Moses Dramwi Mawa sendte KFUM i ledelsen etter 25 minutter. Gjestene fra Aalesund utlignet like etter pause, men Olav Øby sendt hjemmelaget tilbake i ledelsen 20 minutter ut i den andre omgangen.

Ett minutt før full tid utlignet Sondre Brunstad Fet for AaFK, før Torbjørn Agdestein fullførte snuoperasjonen ett minutt på overtid. Like etter fastsatte Habib Gueye sluttresultatet til 4-2.

Aalesund leder dermed 1. divisjon med to poeng. Serietoer Sandefjord vant senere søndag 1-0 over Kongsvinger. Pontus Engblom avgjorde etter 79 minutter.

På tredjeplass ligger overraskelseslaget Raufoss. Søndag vant de sin tredje strake seier da Jerv ble slått 4-2.

Start synes å ha fått fart på sakene etter en tung periode tidligere i sommer. Søndag ble det 4-1-seier over HamKam. Gultrøyene er nummer fire på tabellen. Målscorere søndag var Joackim Jørgensen, Tobias Christensen, Mathias Bringaker og Kristján Flóki Finnbogason.

Sandnes Ulf har fortsatt heng på kvalifiseringsplass etter 2-0-seier over Ull/Kisa. Seier ble det også for Sogndal som vant 5-2 mot bunnlaget Tromsdalen.

Notodden var lenge på vei mot en viktig borteseier mot Nest-Sotra, men hjemmelaget scoret to raske mål på slutten og vant 2-1. Strømmen og Skeid spilte 1-1.