Shane Lowry forsvarte ledelsen og vant British Open

Irske Shane Lowry kunne knytte neven for seier i British Open. (AP Photo/Peter Morrison)
Irske Shane Lowry kunne knytte neven for seier i British Open. (AP Photo/Peter Morrison) Foto: NTB scanpix

Shane Lowry ledet fra første dag av British Open og så seg aldri tilbake. Han vant golfturneringen klart etter å ha gått ett slag over par søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iren gikk de fire rundene på 67, 67, 63 og 72 slag. Han vant med det med seks slag til Tommy Fleetwood og åtte slag til Tony Finau.

Lowry la grunnlaget for seieren gjennom en kruttsterk tredjerunde på hele åtte under par. Det var ny banerekord på Royal Portrush Golf Club.

Med den sterke runden i ryggen kunne 32-åringen koste på seg noen bogeyer på siste runde. Det ble det totalt fem av, men ved hjelp av fire birdier reparerte han noe skadene og leverte en tilnærmet feilfri turnering til karrierens største seier.

Dette var Lowrys første store triumf. Han tjener 1,56 millioner pund på seieren. Det tilsvarer drøyt 16,5 millioner kroner. Hans forrige seier på PGA-touren kom tilbake i 2015.

British Open endte i nedtur for golflegenden Tiger Woods. Han gikk ett slag under par fredag, men klarte ikke cuten i Nord-Irland. Det gjorde heller ikke hjemmehåpet Rory McIlroy, som fikk en håpløs start med åtte over par på første runde.

Selv om han dro opp sitt aller beste spill fredag, misset vinneren fra 2014 cuten med ett slag.

Personvernpolicy