Punktering ødela for Oliver Solberg i USA

Oliver Solberg fikk problemer med punkteringer under det amerikanske rallymesterskapet i New England i helgen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Oliver Solberg fikk problemer med punkteringer under det amerikanske rallymesterskapet i New England i helgen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oliver Solberg vant 10 av 13 fartsprøver i runden i det amerikanske rallymesterskapet, men en punktering ødela for en ny seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oliver Solberg kunne ikke gjort det særlig bedre. Etter å ha vært nest raskest på åpningsprøven slet han med punkteringer som gjorde at han tapte over 10 minutter, og han falt til 24.-plass. Men etter solid kjøring endte han på femteplass totalt.

– De problemene ødela hele rallyet. Derfra og inn handlet det om å holde konsentrasjonen oppe og ha en god rytme i kjøringen, sa 17-åringen.

– Slik er idretten, noen ganger skjer dette og da det er viktig å være i stand til takle situasjonen. Holde hodet kaldt og kjøre. Selvsagt er det frustrerende å ikke kunne prestere bedre, sa rallytalentet.

Lørdag mistet han også rekorden sin i Norges "Råeste Bakkeløp" i Bardufoss til faren Petter.

Solberg senior smadret sønnens rekord fra i fjor med nesten seks sekunder.

– Han satte virkelig en god rekord og har gitt meg noe å kjempe for, men ikke glem at han hadde en raskere bil enn meg, avrudet den talentfulle motorsportsutdøveren.