Norge slo tilbake med storseier i J19-EM

Marthine Østenstad, Elisabeth Terland og resten av det norske J19-laget slo kraftig tilbake fredag.
Foto: Thomas Bløndal / NFF / NTB scanpix
Marthine Østenstad, Elisabeth Terland og resten av det norske J19-laget slo kraftig tilbake fredag. Foto: Thomas Bløndal / NFF / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Håpet lever for Norge etter 4-0-seier over vertsnasjon Skottland i J19-EM i fotball fredag. Alle målene kom før pause.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha blitt filleristet 0-5 av Nederland i åpningskampen, trengte Norge seier mot vertsnasjonen. Spesielt etter at Frankrike hadde slått nettopp Nederland tidligere på dagen.

Og de norske damene innfridde. De feide vertsnasjonen av banen og vant 4-0 etter scoringer av Emilie Bragstad, Anna Langås Jøsendal, Jenny Røsholm Olsen og Rikke Bogetveit Nygaard.

– Det er alltid gøy å vinne kamper som dette og vise at vi faktisk kan. Jeg tror mange hadde avskrevet oss etter forrige kamp. Dette var godt for oss inn mot neste kamp, sier Olsen til fotball.no.

Må trolig vinne

Dermed lever håpet om avansement for laget som før mesterskapet uttalte at målet er å nå finalen. Norge møter Frankrike i siste gruppespillkamp, og der er trolig kun seier godt nok. Mest sannsynlig må Norge slå det franske laget med fire mål.

Skulle Skottland på overraskende vis slå Nederland, vil ett poeng være nok for Norge.

Norge styrte fullstendig fra start fredag. Det kunne stått både 1-0 og 2-0 i løpet av de første fem minuttene, men det skulle ta 20 minutter før de norske jentene gikk opp i føringen. Olsen skjøt i stolpen, men på returen ventet Bragstad og satte inn 1-0.

Målscoreren spiller til daglig i Trondheims Ørn og er datter av tidligere fotballproff Bjørn Otto Bragstad.

Perlescoring

Fire minutter senere sto det 2-0. Jøsendal ladet slegga fra 16 meter og hamret ballen i krysset. En nydelig scoring.

– Jeg kjente at jeg fikk et sykt bra treff og håpet på det beste. Da jeg så den gikk inn var det bare gledesrus, sier Jøsendal om drømmetreffet.

Olsen og Nygaard sørget for at det sto 4-0 til pause med hver sin scoring på overtid i den første omgangen.

Den andre omgangen ble langt roligere. Kampen var avgjort og Norge hadde full kontroll.

Mandag spiller laget sin siste kamp i gruppespillet. Da må de nok opp enda flere hakk når Frankrike står på motsatt banehalvdel.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden