Froome fikk seieren i Vuelta a España åtte år etter

Briten Chris Froome har formelt blitt vinneren av Vuelta a España i 2011. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Briten Chris Froome har formelt blitt vinneren av Vuelta a España i 2011. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den britiske syklisten Chris Froome er offisielt tildelt seieren i etapperittet Vuelta a España i 2011, melder BBC.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For åtte år siden gikk spanske Juan José Cobo til topps i det spanske storrittet foran Froome. Spanjolen har senere testet positivt for doping, og først nå har Det internasjonale sykleforbundet (UCI) formelt fratatt ham seieren.

UCI fant uregelmessigheter i Cobos biologiske pass i perioden 2009-11. 38 år gamle Cobo som la opp i 2014 er ilagt tre års utestengelse med tilbakevirkende kraft.

Cobo hadde en måned på seg til å anke UCIs avgjørelse til Den internasjonale voldgiftsretten (CAS), men har han ikke benyttet seg av den muligheten slik at dommen er rettskraftig.

Med seieren tar Froome, som ikke deltar i årets Tour de France på grunn av den stygge velten under trening tidligere i sommer, opp til sju seire i de tre store rittene, Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta a España.

Han blir dermed også stående som den første briten som vinner ett av de store rittene og ikke Bradley Wiggins som vant Tour de France i 2012.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden