17-åring scoret i ny Solskjær-seier

Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United vant for annen gang på rad i Australia. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United lekte seg til sin andre strake seier da de slo erkerivalen Leeds United 4-0 i en treningskamp i australske Perth onsdag.

Mason Greenwood, Marcus Rashford, Phil Jones og Anthony Martial scoret hvert sitt mål i 4-0-seieren.

Det var Ole Gunnar Solskjærs andre seier av to mulige i sesongoppkjøringen så langt. Lørdag vant de 2-0 over Perth Glory.

Nå går turen til Asia for Ole Gunnar Solskjær & co. Der venter kamper mot Inter og Tottenham.

17-åring scoret

Sju minutter var spilt da de røde tok ledelsen. Paul Pogba fant Aaron Wan-Bissaka med en nydelig pasning. Nysigneringen la inn foran mål, og unggutten Mason Greenwood (17) trillet inn 1-0.

Marcus Rashford puttet mot erkerivalen Leeds. Foto: Peter Powell / Reuters

Det ble en fartsfylt omgang i Perth. Begge lagene skapte sjanser, og både Paul Pogba og Leeds kunne fint ha scoret.

Så doblet Manchester United ledelsen. Marcus Rashford hadde hatt et skudd i stolpen tidligere i oppgjøret, men etter 27 minutter skulle det lykkes for spissen. Rashford mottok ballen ute til venstre, fintet bort en Leeds-forsvarer og trillet inn mål i sin andre strake treningskamp.

Fem minutter før hvilen hadde Leeds en gigantisk mulighet til å redusere, men klarte ikke å få nettsus. Dermed hadde Solskjærs menn en komfortabel ledelse til pause.

Det kunne også vært 3-0 halvveis. Daniel James ble spilt gjennom to minutter før pause, men nysigneringens avslutning gikk i stolpen.

Manglet stjerner

Solskjær byttet hele laget i pausen, men de røde fortsatte der de slapp. Andreas Pereira forsøkte først skuddfoten fra distanse. Leeds-keeperen fikk akkurat vippet forsøket over. På den påfølgende corneren stanget Phil Jones inn 3-0 etter 52 minutter.

Halvveis i omgangen fikk Manchester United straffespark. Unggutten Tahith Chong ble lagt i bakken, og fra elleve meter var Anthony Martial sikker.

United spilte uten stjernene David de Gea og Romelu Lukaku onsdag. Solskjær fortalte til Uniteds hjemmesider før kampen at det i De Geas tilfelle skyldtes sykdom, mens Lukaku ikke var klar ennå. Det samme var status for Luke Shaw og Lee Grant.

Nå venter Inter i Singapore lørdag for Solskjærs United. Deretter skal laget møte Tottenham i Shanghai før turen går til Oslo for å spille mot Kristiansund 30. juli.

3. august møter de røde AC Milan før Premier League-sesongen åpnes åtte dager senere mot Chelsea på Old Trafford.