Landslagskaptein om J19-EM: – Satt oss mål om å komme til finalen

Nils Lexerød, her i aksjon for Kvik Halden mot Lillestrøm, er trener for det norske J19-landslaget. Han har tro på finale. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Nils Lexerød, her i aksjon for Kvik Halden mot Lillestrøm, er trener for det norske J19-landslaget. Han har tro på finale. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det norske J19-landslaget i fotball åpner EM mot Nederland tirsdag. De norske jentene har tro på finalespill i mesterskapet med flere store kanoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge har havnet i gruppe med Nederland, Frankrike og vertsnasjon Skottland.

Trondheims-Ørn-spiller og J19-kaptein Malin Skulstad Sunde forteller til Nettavisen at de har satt seg som mål å ta seg til finale i mesterskapet.

– Vi har satt oss et mål om å komme til finalen. Det er et ganske tøft mål, men jeg tror vi skal klare det. Vi har masse gode kvaliteter, så jeg tror vi kan nå målet hvis vi er skjerpet hele veien og gjør ting nøyaktig, sier Skulstad Sunde, som har spilt fast i Toppserien de siste to sesongene.

England, Spania, Tyskland og Belgia utgjør den andre gruppen.

Trener tror på finale

Norge kvalifiserte seg til mesterskapet etter å ha slått Danmark 3-0, Ukraina 7-1 og Nord-Irland 2-1. I fjor tapte de 0-2 for Tyskland i semifinalen i samme mesterskap. Nå er de klare for revansje.

Trener Nils Lexerød støtter kaptein Skulstad Sunde og resten av troppen i deres mål om å nå EM-finalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er veldig naturlig for den spillergruppa her og sikte seg mot en finale etter at mange av disse spillerne har vært med på å tape to semifinaler, det er et naturlig neste steg for dem. Samtidig er alle klar over at det første steget, og det vi har fokus på nå, er å gå videre fra gruppa, sier han til fotball.no.

Vant i generalprøven

Tar Norge seg videre fra gruppen, er de kvalifisert for U20-VM neste år. I generalprøven vant laget 1-0 over Stabæk. Lexerød forteller følgende om mannskapet han har med seg til Skottland:

– Vi har et lag som har utviklet et godt forsvarsspill, hvor vi behersker ulike presshøyder i spillet vårt. Vi har blitt mye bedre til å spille oss ut av trange situasjoner og press fra motstander rett etter vi har vunnet ballen, også har vi veldig mange spennende offensive spilltyper med ulike spissferdigheter.

Han legger til at de i tillegg både kan angripe bredt i banen for å slå innlegg, direkte i bakrom og i mellomrom.

– Jeg synes vi har skapt et veldig godt prestasjonsmiljø, og det er et av dette lagets styrker, sier treneren.