Bohinen sikret Stabæk-poeng på overtid

Emil Bohinen sørget for Stabæk-poeng på overtid. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Emil Bohinen sørget for Stabæk-poeng på overtid. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sarpsborg var på vei mot sesongens første borteseier, men fem minutter på overtid dukket Emil Bohinen opp og satte inn 3-3 for Stabæk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Geir Bakkes menn hadde tre uavgjort og tre tap på bortebane tidligere i sesongen. I tillegg hadde de blitt slått ut av NM av Tromsdalen, også det på fremmed gress. Det så ut til at sesongens første bortetriumf skulle komme mandag, men fem minutter på overtid glapp det.

Jonathan Lindseth og Alexander Ruud Tveter scoret for østfoldingene før halvtimen var spilt. Franck Boli reduserte for hjemmelaget før pause, mens Steffen Lie Skålevik økte til 3-1 med sitt første Sarpsborg-mål like etter hvilen. Madis Vihmann reduserte til 2-3 for Stabæk og på overtid utlignet altså Bohinen.

Sarpsborg blir dermed liggende på 15.-plass på tabellen. Stabæk er nummer 13.

Etter kampen var Sarpsborg-trener Geir Bakke irritert. Han mener Bohinens mål ikke burde blitt stående. Blant annet fordi Daniel Braaten holdt Sarpsborgs keeper i situasjonen.

– Jeg er litt bitter. Jeg lurer på hvorfor de legger til seks minutter, jeg lurer på hvorfor de dømmer corner når det ikke er og jeg lurer på hvorfor vi ikke får frispark når keeperen vår blir holdt. Summen av det gjør at det føles urettferdig, sa han til Eurosport.

Stabæk-helt Bohinen har følgende beskrivelse:

– Alt jeg ser er ballen og jeg tenker at jeg må få den i mål. Jeg så ikke situasjonen helt, men de faller som fluer hele kampen. Så jeg vet ikke hva de sutrer etter, sa han til Eurosport.

(Saken fortsetter under)

Sarpsborgs Alexander Ruud Tveter (t.h) og Ole Jørgen Halvorsen jubler for Tveters 0-2-scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Sarpsborg 08 på Nadderud stadion mandag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Sarpsborgs Alexander Ruud Tveter (t.h) og Ole Jørgen Halvorsen jubler for Tveters 0-2-scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Sarpsborg 08 på Nadderud stadion mandag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Offsidemål og Boli-scoring

Ikke engang minuttet var spilt da Sarpsborg tok ledelsen. Lindseth ga hjemmelaget en skikkelig kalddusj da han satte inn 1-0, men målet skulle aldri ha vært godkjent. Ole Jørgen Halvorsen var nemlig i klar offside før han slo den målgivende pasningen.

Etter 27 minutter kunne gjestene fra Sarpsborg juble igjen. Tveter doblet ledelsen enkelt etter et innlegg fra kant.

Men Stabæk ville ikke gi seg så lett. På topp hadde de måltyven Boli. Og etter at han hadde misbrukt en gedigen sjanse etter en drøy halvtime, tok spissen vare på sin andre mulighet like før hvilen.

Spissen ble spilt fri med en praktfull pasning fra Vadim Demidov. Boli takket og bukket og trillet inn 1-2-reduseringen mellom beina til Sarpsborg-keeper Aleksandr Vasjutin.

Og på overtid i den første omgangen kunne lagene vært like langt. Stabæk fikk straffespark etter at Vasjutin var på bærtur i feltet og traff Stabæks Vihmann. Men keeperen gjorde det godt igjen da han reddet Bolis forsøk fra 11 meter.

Les også: Stine Hovland klar for AC Milan

Ny kalddusj

Etter pause ble det istedenfor enda tyngre for Stabæk. Fem minutter etter hvilen satte Steffen Lie Skålevik sitt første ligamål for Sarpsborg etter en flott kontring. 3-1 og hjemmelaget var i trøbbel.

Vertene forsøkte seg, og like etter 3-1-scoringen var Boli nok en gang uhyre nære, men en glimrende redning fra Vasjutin stoppet spissen.

Sarpsborg var fornøyde og la seg dypt, mens Stabæk ble stående og stange. Halvveis i omgangen skapte de fornyet spenning da Vihmann headet inn 2-3 etter corner.

Fem minutter på overtid sørget Emil Bohinen for jubel for hjemmelaget. Han satte inn 3-3 etter en corner. Reprisene viste riktignok at det trolig skulle vært annullert for behandlingen Braaten ga Sarpsborg-keeperen like før.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden