Historisk mange billettsøknader til fotball-EM

Det spørs om Norge skal spille fotball-EM i 2020. Laget ligger på fjerdeplass i kvalifiseringsgruppa etter fire kamper. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Det spørs om Norge skal spille fotball-EM i 2020. Laget ligger på fjerdeplass i kvalifiseringsgruppa etter fire kamper. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Allerede før noen lag er kvalifisert til neste års fotball-EM, har supportere søkt om 19,3 millioner billetter til mesterskapet. Det er rekord med klar margin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Økningen er nesten en dobling fra forrige europamesterskap, som ble avholdt i Frankrike i 2016. Da ble det søkt om elleve millioner billetter, noe som da var rekord.

Årsaken til den store økningen er etter alt å dømme at EM i 2020 spilles i tolv ulike byer over hele Europa.

Til finalen på Wembley i London har det blitt søkt om hele 1,9 millioner billetter. Det er 22 ganger mer enn arenaens kapasitet. Ikke overraskende var kampen den mest ettertraktede blant billettsøkerne.

Billettsøkerne kjemper om til sammen 1,5 millioner billetter, som er halvparten av billettene til mesterskapet. Hvem som får ønsket om billetter innfridd, avgjøres ved loddtrekning i slutten av juli.

Neste mulighet til å sikre seg billetter, blir etter gruppetrekningen 30. november. Da kan supporterne til de kvalifiserte nasjonene søke om billetter gjennom de ulike fotballforbundene.

Mesterskapet avholdes i London, München, Roma, Baku, St. Petersburg, Bucharesti, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budapest, Glasgow og København.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy