Sjakkmiljøet starter kronerulling etter nei til millionavtale

President Morten L. Madsen i Norges Sjakkforbund ønsket å inngå en millionavtale med spillgiganten Kindred, men fikk ikke støtte av forbundets kongress søndag 7. juli. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
President Morten L. Madsen i Norges Sjakkforbund ønsket å inngå en millionavtale med spillgiganten Kindred, men fikk ikke støtte av forbundets kongress søndag 7. juli. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forrige uke sa Sjakkforbundets kongress tydelig nei til en bettingavtale verdt 50 millioner kroner. Nå er det startet kronerulling for å få inn 50.000 kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Målet med kronerullingen er å samle inn penger til reisestøtte og stipender til unge sjakktalenter i Norge.

Innsamlingen kommer i kjølvannet av at den omstridte samarbeidsavtalen med spillselskapet Kindred ble nedstemt på sjakkongressen 7. juli.

– Vi vil hjelpe de som har lyst til å satse på sjakk selv om de ikke fikk millionene fra gamblingen, sier iniaiativtager Ole Valaker til VG.

I 2018 hadde sjakkforbundet inntekter på rundt 2,5 millioner kroner. Den nye avtalen vil tilføre ti millioner i året.

Saken ble ekstra betent da Magnus Carlsen opprettet sjakklubben Offerspill og betalte medlemskapet til 1000 medlemmer, noe som hadde gitt 40 kandidater på kongressen.

Etter flere juridiske utredninger ble det klart like før kongressen at Offerspill kun ville stille med seks kandidater, som gjenspeilte antallet betalende medlemmer. Med 132 mot 44 stemmer sa kongressen nei til Kindred-avtalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om det ble et klart nei til millionavtalen, anerkjenner Valaker at ja-siden hadde et poeng om de økonomiske forholdene norske sjakktalenter arbeider under.

– Vi gamlinger har ikke forstått det dypfølte behovet unge spillere har for penger til å satse på sjakk før nå. Nå som det er blitt klarere, må vi bare lytte til det de sier, uttaler han.

Bergen sjakkfest og Norges Sjakkforbund står bak kronerullingen.