Ekspert tror Ødegaard kan få mye spilletid: – Både filosofi og liga passer ham godt

Martin Ødegaard, som her feirer scoring mot Romania i juni, skal spille for Real Sociedad kommende sesong. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Martin Ødegaard, som her feirer scoring mot Romania i juni, skal spille for Real Sociedad kommende sesong. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Martin Ødegaard åpnet karrieren i Real Sociedad med målgivende pasning lørdag. Eksperter tror nordmannen kan gå rett inn på laget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg tror både filosofi og liga passer godt, og det er et riktig steg på veien mot det endelige målet om å spille for Real Madrid. De har garantert snakket nøye med interesserte klubber hvor spilletid har vært det viktigste tema. Så ja, jeg tror han kommer til å spille mye.

Det sier fotballekspert og tidligere trener Lars Tjærnås til NTB om Martin Ødegaard.

Drammensgutten kunne knapt bedt om en bedre start for sin nye arbeidsgiver Real Sociedad med målgivende pasning i 5-0-seieren over Lagun Onak lørdag. Han skal spille den kommende sesongen for klubben som ble nummer ni i La Liga.

Tjærnås tror Ødegaard i første omgang må kjempe om spilletid med tidligere Manchester United-spiller Adnan Januzaj.

– Først og fremst tror jeg han må konkurrere med Januzaj, ja. Men fordelen til Ødegaard nå er at han kan spille tier, høyrekant og delvis også motsatt side i en fri rolle, sier Tjærnås.

– Spillestil passer Ødegaard

Også Viasat-kommentator Paul Thomas Clay har troen på at Ødegaard får mye spilletid den kommende sesongen.

– Det er definitivt ikke å bare, bare å ta en plass i førsteelleveren til «La Real». Mange gode, offensive spillere der fra før av, og nettopp av den grunn tror jeg klubben passer han perfekt. Ødegaard ønsker å lykkes i La Liga, og Sociedad er derfor, tror jeg, rett sted på riktig stadium av karrieren, sier Clay.

Clay har kommentert både klubben og ligaen de siste årene og tror Ødegaard blir brukt i tierrollen, men at han ikke bare kan spasere inn på laget.

Real Madrid i fremtiden?

– Personlig vil jeg ha han mer sentralt i banen, i en slags tierrolle. Der får han utnyttet registeret sitt best. Og i den rollen er ikke der Sociedad har best dekning. Med andre ord er det muligheter for Ødegaard, men må bevise at han er verdt tilliten, uttaler Clay.

Og om Real Madrid-drømmen fortsatt lever for Ødegaard? Tja, mener Tjærnås.

– Det nåløyet er fryktelig trangt, men det viser samtidig at de som sa det var feil å skrive under for Real Madrid, glemmer at de som ikke etablerer seg der nesten uten unntak får gode klubber å spille for. Jeg tror han har en mulighet når han når optimal prestasjonsalder, men det er kun kvalifisert gjetting. Det er fortsatt et lite steg opp til å kunne spille fast der, sier Tjærnås.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden