Novak Djokovic avgjorde Wimbledon-finalen etter historisk tiebreak mot Roger Federer

Serbiske Novak Djokovic under kampen mot sveitsiske Roger Federer i London.
Serbiske Novak Djokovic under kampen mot sveitsiske Roger Federer i London. Foto: NTB scanpix

Novak Djokovic vant Wimbledon for femte gang etter en utrolig finale mot Roger Federer. Serberen tok sin 16. Grand Slam-tittel etter et historisk tiebreak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Djokovic vant det som trolig er en av tidenes beste tenniskamper med sifrene 7-6 (7-5), 1-6, 7-6 (7-4), 4-6, 13-12 (7-3).

Dette var første gang en Wimbledon-kamp blir avgjort på tiebreak. Tradisjonelt har det ikke vært tiebreak i avgjørende sett i Wimbledon. Reglene ble endret før årets turnering, og nå spilles det tiebreak dersom det står 12-12 i avgjørende sett.

Serberen tok sin 16 Grand Slam-tittel og knappet med det innpå Federer som topper med 20 titler i det gjeveste selskap.

Han er også tittelforsvarer i US Open som avgjøres i september. Skulle han vinne årets utgave stikker han av med tre av fire Grand Slam i år og befester sin posisjon som verdens mest komplette tennisspiller.

Tapte to jevne sett

Det første settet var jevnspilt og gikk helt til tiebreak. Der hadde Federer en ledelse på 5-4, men med fire strake poeng fra verdenseneren tok Djokovic det første settet 7–6.

Til tross for et mentalt tungt nederlag viste Federer styrke ved å fortsette storspillet i andre sett, og spilte til tider Djokovic av banen. Med tre servebrudd sørget han for knusende 6-1.

I det tredje settet ble det flere tunge dueller, uten at Djokovic klarte å bryte noen av servegamene til Federer. Dermed måtte nok et sett avgjøres i tiebrake. Det viste serberen seg sterkest med 7-4.

Bunnsolid serve

Federer servet bunnsolid i hele kampen, og ga ikke bort en breakball før i det fjerde settet. Der klarte han på mesterlig vis å vinne maraton-duellen på 35 ballvekslinger. Den desidert lengste duellen i kampen. Federer klarte å bryte Djokovic to ganger og sørge for 6-4 og et nytt håp om et historisk niende Wimbledon-trofé.

I det femte og avgjørende settet begynte Federer å merke kjøret, og på den femte brakeballen klarte Djokovic å passere med en knallhard forhånd. Men Federer var ikke ferdig. Han var nådeløs og brøt tilbake direkte.

Spillerne fulgte hverandre fram til 7-7, men da Djokovic brøt til 7-8 regnet de fleste med at tittelforsvareren skulle dra det i land. Men nok en gang nektet 37-åringen fra Sveits å gi seg.

Federer giret opp på sitt absolutt høyeste nivå, og i det 23 gamet kjempet han seg tilbake fra 0-40 til to breakballer. Djokovic trakk det lengste strået og sørget for et historisk tiebreak i siste sett.

Etter fem timer og to minutter slo Federer den siste ballen langt utenfor.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden