Borch, Strandli og Brun til A-finale i verdenscupen i roing

Kjetil Borch viste muskler i singlesculler i verdenscupavslutningen i Rotterdam lørdag. Søndag venter A-finale. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Kjetil Borch viste muskler i singlesculler i verdenscupavslutningen i Rotterdam lørdag. Søndag venter A-finale. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kjetil Borch rodde seg sikkert til A-finale i singlesculler, mens Are Strandli og Kristoffer Brun vant sitt semifinaleheat i lettvekt dobbeltsculler lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Borch hadde få problemer med å ta seg til søndagens finale i verdenscupavslutningen Rotterdam. Horten-utøveren ledet ved samtlige passeringer og vant sitt heat med tiden 7.14,73.

New Zealand og Tsjekkia tok de øvrige A-finaleplassene i heat henholdsvis 2,46 og 4,5 sekunder bak Borch, som vant både VM og EM i fjor.

Tiden til Borch var den nest raskeste uavhengig av heat. Kun danske Sverri Nielsen var raskere da han tok en knusende seier foran Kroatia og Polen med tiden 7.11,71 i sitt heat. A-finalen finner sted søndag ettermiddag.

Best i semifinalen

Like etter Borchs triumf ble det ny, norsk jubel i Nederland. I lettvekt dobbeltsculler var Are Strandli og Kristoffer Brun raskt ute fra start og holdt ledelsen fra start til mål. Tiden 6.40,92 var den beste uavhengig av semifinaleheat.

Den norske duoen seiret foran New Zealand og Belgia, som også er klare for søndagens A-finale. Det samme er Tyskland, Irland og Australia fra den første semifinalen.

Brun og Strandli tok OL-bronse i øvelsen i 2016. I fjor ble det et suverent EM-gull.

Tufte & Co. ute

Det var knyttet forhåpninger til det norske laget i dobbeltfirer for herrer. Olaf Tufte, Martin Helseth, Erik Solbakken og Oscar Stabe Helvig klarte ikke å sikre den ene direktebilletten til A-finalen fredag, fikk kvartetten en ny mulig lørdag.

Norge kjempet mot Australia, Russland og Kina om to A-finaleplasser, men nådde ikke opp. Det norske mannskapet måtte ta til takke med den sure 3.-plassen bak Australia og Russland.

Laget brukte 6.10,32 og hadde 4,13 sekunder opp til Russland. Australia vant heatet klart med tiden 6.03,06.

Svake resultater

Maia Lund fikk det tungt sitt semifinaleheat i lettvekt singlesculler. 24-åringen ble sist og kom i mål over 20 sekunder bak seirende Imogen Grant. Dermed blir det B-finale for Lund.

Heller ikke de norske herrene fikk det til å klaffe i lettvekt singlesculler. Jens Holm endte klart sist i sitt heat, mens Ask Jarl Tjøm ble nest sist i det andre heatet. Duoen måtte i likhet med Lund ta til takke med B-finale.

Marianne Madsen og Thea Helseth var Norges håp i dobbeltsculler for kvinner. Etter en femteplass i fredagens løp fikk duoen en ny mulighet til å sikre A-finale. I løpet ble Madsen og Helseth sist. Dermed blir det B-finale søndag.

Sist i kvalifiseringen

Siri Eva Kristiansen og Hanna Inntjore klarte ikke ta seg til A-finalen i toer uten styrkvinne. Den norske duoen kom sist i sitt kvalifiseringsheat fredag.

Også den norske dobbeltsculleren med Petter Tufte og Erling Øyasæter kom sist i sitt heat. Dermed blir det heller ingen A-finale på de norske gutta. I lørdagens C-finale ble duoen nummer tre.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden