Westvold Hansen vant kontinentalcupåpningen i hopp

Gyda Westvold Hansen gikk til topps i kontinentalcuprennet i hopp i Sjtsjutsjinsk lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Gyda Westvold Hansen gikk til topps i kontinentalcuprennet i hopp i Sjtsjutsjinsk lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

17 år gamle Gyda Westvold Hansen vant sesongens første renn av sommerens kontinentalcup i hopp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hansen knuste konkurrentene i lørdagens renn i Sjtsjutsjinsk i Kasakhstan. Hele 16,1 poeng skilte ned til hjemmehåpet Veronika Sjishkina på 2.-plass.

– Veldig moro å vinne. Jeg tenkte på forhånd at jeg kunne ha en mulighet til å gjøre det bra. Når du da vinner, er det kjempeartig. Jeg vil si at dagens hopping var på bedringens vei, men jeg har fortsatt mer å gå på, sier Nansen-hopperen til hoppmagasinet Berkutschi.

17-åringen fra Dalsbygda ledet halvveis med et hopp på 88 meter i første omgang. Da hun leverte rennets lengste hopp med 95 meter i andre omgang, var seieren i boks for Hansen. Det var hennes første seier i et kontinentalrenn.

Karoline Røstad ble nummer sju i lørdagens renn. Skogn-jenta hoppet 81,5 og 82 meter.

Søndag venter et nytt renn i Kasakhstan. Sommerens kontinentalcup for kvinner består av åtte renn. To av dem er i Lysgårdsbakken på Lillehammer i midten av september.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden