Gunnarssons klubb tvangsflyttes til Serie D

Niklas Gunnarssons klubb Palermo er tvangsflyttet til nivå fire i italiensk fotball. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Niklas Gunnarssons klubb Palermo er tvangsflyttet til nivå fire i italiensk fotball. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Niklas Gunnarssons klubb Palermo vant nylig en ankesak om å beholde plassen i Serie B. Nå er klubben degradert til Serie D som følge av mangelfull økonomi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag bestemte Italias Fotballforbund at Palermo skal nedgraderes siden klubben ikke har overholdt frister for finansielle garantier. Istedenfor får Venezia, som opprinnelig rykket ned, beholde plassen på Italias nest høyeste nivå.

Avgjørelsen er en ny vending i Palermos kamp mot fotballforbundet. Bakgrunn for saken er økonomisk rot.

I mai skulle klubben spilt omspill om opprykk til Serie A, men forbundet valgte å degradere rosatrøyene til Serie C. Palermo anket avgjørelsen og vant delvis fram. Klubben beholdt plassen, men fikk et poengtrekk på 20 poeng som medførte av laget sank til 11.-plass på tabellen og dermed gikk glipp av omspillet.

Haitam Aleesami spilte 29 landskamper for Palermo forrige sesong, men ble nylig solgt til franske Amiens i Ligue 1. Gunnarsson ble Palermo-spiller i januar, men har slitt med skader og har foreløpig ikke debutert for klubben.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden