Hassan slettet 23 år gammel verdensrekord

Sifan Hassan satte fredag ny verdensrekord. Her fra et tidligere løp. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sifan Hassan fra Nederland satte fredag ny verdensrekord på en engelsk mil. Hun løp på 4.12,33 i Monaco og slo Svetlana Masterkovas rekord med 23 hundredeler.

Rekordløpet kom etter en utrolig avslutning fra 26-åringen fra Nederland. Hun trodde knapt sine egne øyne da hun krysset målstreken og så tiden hun hadde løpt på i Diamond League-stevnet.

Ikke så rart, siden det var tidenes raskeste, og hele 23 hundredeler hurtigere enn den tidligere verdensrekorden satt av russiske Svetlana Masterkova i 1996.

– Jeg hadde gitt opp verdensrekorden siden jeg følte det gikk sakte i begynnelsen. Det gjorde at jeg ble enda gladere. Jeg trodde ikke at det var sant, sa Hassan til svenske TV 4 etterpå.

Laura Weightman fra Storbritannia ble nummer to, over fem sekunder bak vinneren. Tredjeplassen gikk til Gabriela Debues-Stafford fra Canada.

Fredagens løp er langt fra første gang Hassan imponerer. I løpet av karrieren har hun hittil blant annet to EM-gull og to bronse i VM.