Dette er den norske troppen til G19-EM i fotball

Kristoffer Klaesson er en meget lovende målvakt. Her i aksjon mot Kristiansund. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Kristoffer Klaesson er en meget lovende målvakt. Her i aksjon mot Kristiansund. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Anført av Colin Rösler og Edvard Tagseth skal Norge kjempe om edelt metall under G19-EM i Armenia i juli. Norge er i gruppe med Tsjekkia, Irland og Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagstrener Gunnar Halle har tatt ut i alt 18 spillere til mesterskapet som starter i Armenia søndag.

De norske unggutta kvalifiserte seg etter at de på meget sterkt vis vant kvalifiseringsgruppen i mars med sju poeng på tre kamper foran Tyskland, Kroatia og Ungarn.

I gruppespillet møter Norge Irland søndag 15. juli, Tsjekkia onsdag 18. juli og Frankrike lørdag 21. juli.

I gruppe A møtes Armenia, Portugal, Italia og Spania.

Dette er de 18 som skal representere Norge i mesterskapet:

Kristoffer Klaesson, Vålerenga:

Førstevalget til Halle. To eliteseriekamper. Debuterte mot Haugesund i slutten av juni (4-1-seier). Sto en kjempekamp i den avgjørende kvalikkampen mot Tyrkia i mars. 30 landskamper.

Mads Hedenstad Christiansen, Lillestrøm:

Fast på LSK 2 i 3. divisjon, til gode å debutere for A-laget. 15 landskamper. Vært i Lillestrøm siden han var 14 år.

Erik Tobias Sandberg, Lillestrøm:

Tre eliteseriekamper fra start, alle i 2018. Ikke fått noe innhopp denne sesongen grunnet en skade han pådro seg mot Ungarn med U19-landslaget i april. 46 landskamper.

Colin Rösler, Manchester City:

Kanskje den største profilen i troppen. Trent med A-laget til Manchester City den siste tiden og spilt U23-fotball. Sønn av Uwe Rösler. 38 landskamper, men aldri spilt klubbfotball i Norge.

Sebastian Jarl, Sarpsborg 08:

Debuterte i Eliteserien mot Brann borte 16. mai med et innhopp på ti minutter. Enn så lenge kun blitt med de ti minuttene. Kaptein på Sarpsborg 2. Elleve landskamper. Ballsterk midtbanespiller som også kan spille stopper.

Edvard Sandvik Tagseth, tidligere Liverpool:

Som 15-åring ble Tagseth betegnet som mer komplett enn det Martin Ødegaard var på samme alder av NFFs utviklingssjef, Håkon Grøttland. Meget god teknisk, leken med lavt tyngdepunkt. Ferdig i Liverpool og har trent med Rosenborg siste tiden. Fått tilbud fra mange klubber i Europa, ifølge ham selv. Født i 2001. 32 landskamper.

Halldor Stenevik, Strømsgodset:

Ble kalt «den nye Huseklepp» mens han var i Brann. Debuterte i Eliteserien som 16-åring i 2016 med to innhopp. Fikk det ikke til å stemme i Brann. Gikk til Strømsgodset før årets sesong. 43 landskamper.

Mikael Tørset Johnsen, Rosenborg:

Sønn av tidligere RBK-spiller Tor Gunnar og bror til Dennis, som er i PEC Zwolle. Debuterte i Eliteserien borte mot Molde i april. Kun blitt med det ene kvarteret så langt. Bare tre landskamper, alle tre i 2019 for G19.

Mikael Ugland, Start:

Ikke fast på et Start-lag som sliter i 1. divisjon. Aldri spilt på noe høyere nivå, likevel 50 landskamper, flest av alle.

Johan Hove, Strømsgodset:

Hentet fra Sogndal før sesongen. Debuterte i Eliteserien som 15-åring mot Aalesund. Ikke klart å etablere seg i 11'ern til Godset. 46 landskamper.

Markus Solbakken, HamKam:

Sønnen til Ståle Solbakken debuterte i 2. divisjon fem dager etter at han hadde fylt 16 år. Blir nok ikke lenge i 1. divisjon om HamKam ikke rykker opp. 22 landskamper.

Joshua Kitolano, Odd:

2001-modellen har vært så å si fast for Odd denne sesongen. Debuterte i serieåpningen i 2018, som 16-åring. Kan fort være tapt for Odd med et godt mesterskap. 39 landskamper.

Jørgen Strand Larsen, Sarpsborg 08:

Innholdsrik karriere. Herjet for Sarpsborg i sine yngre dager før han dro på lån til Milan. Scoret fire mål i Eliteserien denne sesongen. Ble ikke tatt med til U20-VM fordi han skulle spille G19-EM, ifølge U20-trener Pål Arne Johansen. Høyreist angriper som også er god med ballen i beina. 35 landskamper.

Marcus Holmgren Pedersen, Tromsø:

Debuterte i Eliteserien sist sesong. Fikk to innhopp på overtid og et kvarter mot Ranheim. Fire fra start denne sesongen. Tre landskamper, alle i 2019 for G19.

Elias Hagen, Grorud:

Fast på et Grorud-lag som overraskende nok leder sin 2.-divisjonsavdeling. Kun seks landskamper tidligere. Spilte ungdomsfotball i Lillestrøm.

Erik Botheim, Rosenborg:

Barnestjerne i Lyn som trente med Barcelona som 13-åring. To år senere debuterte han som 15-åring i 3.-divisjon for Lyn og som 17-åring for Rosenborg. Ikke klart å etablere seg fast på A-laget. Frittalende spiller som har god teknikk og er god i hodespillet. 44 landskamper.

Philip Slørdahl, Lillestrøm:

Fikk eliteseriedebuten sin søndag mot Kristiansund. Spilte 5- divisjon for Sagene i 2018. Ingen landskamper tidligere.

Jonas Fredriksen, Sogndal:

Debuterte for Sogndal i 1.-divisjon i fjor. Spilt mest på Sogndal 2 i 3. divisjon denne sesongen. 17 landskamper.

Personvernpolicy