Odd i ryggen på Molde etter å ha slått Stabæk med Børven-dobbel

Torgeir Børven scorer for Odd i 2-1-seieren mot Stabæk i Eliteserien onsdag. Han sto for begge lagets scoringer og topper måljegerlista. Foto: NTB scanpix

Torgeir Børven scoret målene da Odd slo Stabæk 2-1 i onsdagens hengekamp og tok seg helt opp i ryggen på serieleder Molde, fortsatt med en kamp mindre spilt.

Børvens vinnermål på straffespark kvarteret før slutt var hans 11. eliteseriemål denne sesongen, og dermed topper han scoringslista. Seieren over et formsterkt Stabæk-lag betyr at Odd har tatt 22 av 24 mulige poeng i sine hjemmekamper så langt i sesongen.

Opp til Molde er det bare ett poeng, og serielederen har spilt en kamp mer enn skienslaget.

– Vi skapte mye og hadde kommandoen, men jeg skulle ønske vi var mer effektive. Det er litt sånn vi har vært. Vi slipper inn lite, men scorer også lite. Heldigvis vippet det til tre poeng, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til Eurosport.

Banket i nettaket

Odd fikk en god start da Børven scoret før det var spilt 10 minutter. Sander Svendsen (i sin siste kamp før overgangen til danske OB) og Vebjørn Hoff sto for forarbeidet. Hoff slo skrått ut fra dødlinja, og Børven banket ballen opp i nettaket.

Ledelsen holdt seg imidlertid bare noen minutter før superveteran Daniel Braaten skjøt Stabæk inn i kampen igjen. 37-åringen fikk ballen fra Franck Boli og fikk to muligheter alene med Sondre Rossbach.

Først avsluttet han mot nærmeste hjørne, men keeper reddet. Returen plasserte han fra spiss vinkel ved lengste stolpe, og dermed sto det 1-1.

Gode redninger

Odd var det toneangivende laget og kom til flere gode sjanser. Marcus Sandberg i Stabæk-målet måtte flere ganger vise klasse for at gjestene skulle gå til pause med uavgjort.

Blant annet leverte han gode redninger på avslutninger fra Hoff i det 23. og fra Svendsen i det 32. minutt.

Tidlig i 2. omgang måtte Sandberg i aksjon igjen da han slo Elbasan Rashanis skudd til corner. Etter hjørnesparket fyrte Hoff løs i returrommet, men målvakten kom igjen i veien.

Børven hadde også en stor sjanse, men traff ikke ordentlig fra kort hold.

I det 74. minutt kom Rashani fram i feltet etter fint forspill av Børven og Hoff. Han skjøt over, men ble felt av Sandberg, og dermed ble det straffespark til hjemmelaget. Børven sendte keeper til ett hjørne og ballen i det andre.

Uenige

Sandberg sa at han ikke syntes det burde blitt straffe, men Rashani var av en annen oppfatning.

– Han tok meg, og da er det straffe. Jeg skjønner at det er noen som ikke ville dømt fordi jeg fikk skutt, men grunnen til at jeg måtte skyte så høyt var at han var så tett på meg, sa Rashani til Eurosport.

Rett før straffesparket hadde Stabæk en kjempesjanse til å ta ledelsen. Etter et langt utspark fra Sandberg kom Boli alene gjennom, men da var det Rossbachs tur til å vise klasse med en god redning.

– Gutta sto på veldig bra, sa Stabæk-trener Jan Jönsson, som mente at Boli kunne hatt straffespark da han ble hindret av Hoff.

Stabæk forsøkte å komme tilbake etter Odds 2-1-mål, men greide det ikke. Laget er fortsatt bare ett poeng over kvalifiseringsplassen og to over nedrykksplass, men fortsatte sin fine trend fra den siste tiden ved å tvinge Odd til å kjempe hardt for poengene.