Rapinoe med klar beskjed til Trump: – Du skal gjøre det bedre

Megan Rapinoe og Donald Trump er ikke akkurat bestevenner, se video.

I et intervju med CNN etter at USA vant sitt andre VM-gull på rad, går stjernespiller Megan Rapinoe hardt ut mot president Donald Trump. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Du har et enormt ansvar som leder av dette landet for å ta deg av hver enkelt person, og du er nødt til å gjøre det bedre for alle, sier Megan Rapinoe.

Hun uttalte underveis i mesterskapet at laget ikke skulle reise til Washington og Det hvite hus om det ble seier i Frankrike. Det er en tradisjon for amerikanske lag å hilse på presidenten ved seier. Heller ikke Golden State Warriors, som har vunnet NBA-sluttspillet tre av de siste fire årene, har besøkt Trump etter deres seirer.

– Ditt budskap ekskluderer folk. Du ekskluderer meg, du ekskluderer folk som ligner på meg, du ekskluderer fargede, du eksludererer amerikanere, fortsetter Rapinoe.

Etter hennes uttalelser om å ikke ville besøke Trump, skrev presidenten på Twitter at Rapnioe måtte vinne før hun uttalelte seg.

– Megan burde aldri vise manglende respekt for landet vårt, Det hvite hus eller flagget, spesielt etter at så mye er gjort for henne og laget, tvitret Trump.

Rapinoe svarte med å sette inn finalens første mål på straffe søndag, i en kamp USA vant 2–0.

Etter at USA kunne heve VM-trofeet for fjerde gang (1991, 1999, 2015, 2019), gratulerte presidenten laget med seieren på Twitter. Likevel avfeier Rapinoe nok en gang at de skal besøke Det hvite hus.

– Å tillate at Det hvite hus skal ha oss på utstilling gir ingen mening. Det er så mange andre personer jeg heller ville snakket med og hatt en betydningsfull samtale med. Det kunne endret mer i amerikansk politikk enn å besøke Det hvite hus, sier Rapinoe.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden