Alaphilippe med etappeseier og gul trøye

tdc80809Mike Teunissen mistet sin gule ledertrøye til franske Julian Alaphilippe på den tredje etappen i Tour de France mandag.
tdc80809Mike Teunissen mistet sin gule ledertrøye til franske Julian Alaphilippe på den tredje etappen i Tour de France mandag. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Franske Julian Alaphilippe viste styrke og vant den tredje etappen i Tour de France. Han overtar også den gule ledertrøyen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 3. etappen av Tour de France tok seg for første gang inn i Frankrike etter to dager med sykling i Belgia. Etappen var på 215 kilometer og det var det noen utfordringer mot slutten med tre korte tredjekategoristigninger.

Alexander Kristoff var de av spurterne som tok det pent oppover, mens Edvald Boasson Hagen var med i hovedfeltet. Dimension Data-rytteren klarte derimot ikke å ta seg inn blant de ti beste i den tøffe avslutningen.

Alaphilippe hadde derimot skumle hensikter og satte opp et vanvittig tempo i utforkjøringene mellom vinrankene i Champagne-distriktet. Han jaktet sin første gule trøye i Tour de France.

Den nederlandske sammenlagtlederen Mike Teunissen havnet over fire minutter bak vinneren i mål.

Tirsdag er det en flat etappe fra Reims til Nancy.