Premier League-arenaer skal løfte kvinnefotballen

Chelsea-spillerne Guro Reiten og Maria Thorisdottir kan få spille på større kamparenaer i den engelske superligaen kommende sesong. Også Maren Mjelde spiller for London-klubben.
Chelsea-spillerne Guro Reiten og Maria Thorisdottir kan få spille på større kamparenaer i den engelske superligaen kommende sesong. Også Maren Mjelde spiller for London-klubben. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Englands fotballforbund ønsker å løfte kvinnefotballen. Fra høsten av skal flere oppgjør i kvinnenes superliga spilles i forbindelse med Premier League-kamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kan innebære at den norske Chelsea-trioen Maren Mjelde, Maria Thorisdottir og Guro Reiten får spille kamper på Stamford Bridge, som har en kapasitet på 41.631.

Til daglig spiller Chelseas kvinnelag på Kingsmeadow, som får plass til 4850 tilskuere.

Hvor mange kamper som spilles i forbindelse Premier League og på topparenaene, blir klart når terminlisten for kvinnenes superliga kunngjøres onsdag.

Den siste året har kvinnefotball opplevd en voldsom økning i både tilskuertall, mediedekning og sponsortilskudd. Årets fotball-VM er av mange kalt tidenes beste. Søndag forsvarte USA gullet med 2-0-seier foran 57.900 tilskuere i Lyon.

– Vår jobb er å forsikre oss at vi utnytter grunnlaget som ble lagt i VM. Vi ønsker et større publikum og høye publikumstall, sier Kelly Simmons i Englands fotballforbund til BBC.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

England endte på fjerdeplass i sommerens verdensmesterskap etter 1-2-tap mot Sverige i bronsekampen. Norge måtte se seg slått av Phil Nevilles lag i kvartfinalen.

– En av tingene VM har gjort, er å gjøre spillerne kjente i engelske hjem, og nå kan folk fortsette å følge dem i deres klubber, uttaler Simmons.

Også Kristine Leine spiller i den engelske superligaen kommende sesong. Nylig forlot 22-åringen Røa for å bli Reading-spiller.