Messi utvist for første gang på 14 år da Argentina tok bronsen i Copa América

Lionel Messi og Gary Medel fikk begge direkte rødt kort i bronsefinalen. Foto: Victor R. Caivano / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lionel Messi fikk rødt kort for første gang siden 2005 da Argentina slo Chile 2-1 i bronsekampen i Copa América lørdag.

Argentinerne tok umiddelbart grep om kampen, og et frekt Messi-frispark gjorde at Sergio Agüero kunne sette inn 1-0 mot de regjerende mestrene. Så doblet Paulo Dybala ledelsen med en fin lobb, før Messi og Chiles Gary Medel begge ble utvist etter en streng dommeravgjørelse. Det var Messis annet røde kort i karrieren.

Etter hvilen reduserte Arturo Vidal for Chile på et straffespark som ble dømt etter bruk av VAR. Argentina holdt unna og tok med det bronsen etter en svært innholdsrik kamp.

Etter elleve minutters spill i den brasilianske byen São Paulo hentet Messi ballen på egen banehalvdel. Han satte fart gjennom midtbanen, men ble stoppet og fikk frispark. Samtidig som en rekke chilenere var ved dommeren for å klage, la Messi ballen klar. Han tok frisparket kjapt i bakrom til Agüero, som hadde startet på et lurt løp. Manchester City-spissen rundet keeper og satte enkelt inn 1-0.

Etter bare kvarteret spilt måtte Chiles Alexis Sánchez byttes ut med en skade.

Overraskende avgjørelse

Noen minutter senere var Argentina frampå igjen. Dybala fikk en pasning fra Giovani Lo Celso, og med én touch dro han seg gjennom det chilenske forsvaret. Keeper Gabriel Arias kom stormende ut, men Dybala var først på ballen og chippet den over sisteskansen og i mål. Det var kun Juventus-stjernens annet landslagsmål.

Etter 36 minutter smalt det noe voldsomt på stadion da Messi og Chile-kaptein Gary Medel jaget en ball som trillet ut av banen. Messi ga en liten dytt i ryggen på Medel, og chileneren tente på alle pluggene. Han slo brystkassa mot Messi en rekke ganger, mens argentineren ble stående å ta imot. Medel satte også pannen i hodet på Messi.

Dommeren overrasket stort da han ga begge to direkte rødt kort.

Messi var svært uforstående, mens Medel fortsatt var hissig. Situasjonen ble sjekket av VAR, men dommeren opprettholdt avgjørelsen.

Første siden 2005

Det var første gang siden 17. august i 2005 at Messi ble utvist. Da måtte han gå av banen i debuten for Argentina etter å ha spilt i rundt 40 sekunder som innbytter. Årsaken til det røde kortet var da bruk av albuen mot en Ungarn-spiller.

Messi står nå med to røde kort i sin profesjonelle fotballkarriere for klubb og landslag.

Chile reduserte ved Arturo Vidal på straffespark med drøye halvtimen igjen. Straffen ble idømt etter en takling på sekstenmeterstreken og påfølgende bruk av VAR.

Argentina tapte for Brasil i semifinaleni Copa América. Også der kom dommeren i fokus, og i etterkant leverte Argentinas fotballforbund inn en formell klage på «seriøse og grove dommerfeil».

Årets finale spilles på Maracanã i Rio de Janeiro søndag. Brasil jakter sin første Copa América-tittel siden 2007, mens motstander Peru er i sin første finale siden 1975.