Gullfavorittene Mol og Sørum tapte semifinalen i sandvolleyball-VM, spiller bronsekamp søndag

Christian Sørum og makkeren Anders Mol klarte ikke å nå VM-finalen i sandvolleyball. Foto: Christian Charisius / DPA / AP / NTB scanpix
Christian Sørum og makkeren Anders Mol klarte ikke å nå VM-finalen i sandvolleyball. Foto: Christian Charisius / DPA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Anders Mol og Christian Sørum tapte for tyske Julius Thole og Clemens Wickler i semifinalen i sandvolleyball-VM. Dermed røk gullsjansen for verdensenerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med settsifrene 21-17, 16-21, 12-15 tapte den norske sandvolleyballduoen en svært jevn kamp i den tyske sanden i Hamburg. Semifinaletapet mot hjemmehåpene Thole og Wickler gjorde at nordmennene ikke klarte å nå sin første VM-finale.

Semifinalen skulle bli av det svært vanskelige slaget, og Mol (22) og Sørum (23) måtte til et tredje sett etter at lagene hadde vunnet ett hver. I det siste settet ble nordmennene ofre for en dommerfeil mot slutten, men samtidig viste tyskerne styrke og dro i land seieren.

Mol og Sørum var favoritter, men det var tyskerne, rangert som nummer 13 i verden, som tok et initiativ fra start. Nordmennene, rangert som nummer én i verden, fikk et par meget viktige poeng etter å ha utfordret dommeravgjørelsene, og plutselig hadde de snudd 13-15 til 18-16.

Samtidig gjorde tyskerne flere feil enn nordmennene, og med en smash fra Sørum var settseieren sikret med 21-17.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Svingte mye

I det andre settet var det igjen tyskerduoen som kom best i gang og ledet stadig med to poeng. Så vartet Sørum opp med storspill i forsvar, og nordmennene hadde igjen snudd det til 8-7. Thole og Wickler løftet spillet på nytt og vant det andre settet 21-16.

Dermed ble det et tredje sett, og der startet Mol godt i blokkspillet. Nordmennene spilte sterkt og ledet tidlig 5-2, men Mol og Sørum rotet bort ledelsen til 8-8.

Tyskerne kjempet godt og skapte stor spenning. Lagene ledet om hverandre, og på stillingen 11-12 til tyskerne gjorde dommeren en stor feil da Wickler førte ballen. Det skulle vært blåst, men hjemmehåpene fikk poenget til stor frustrasjon for de norske gutta.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kort tid senere var VM-exiten et faktum da tyskerne vant 15-12.

Enkel kvartfinale

Tidligere lørdag tok Mol og Sørum seg enkelt til semifinale med kvartfinaleseier over Paolo Nicolai og Daniele Lupo fra Italia.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter en jevn åpning tok Mol og Sørum grep om den kampen. Nordmennene viste kvaliteter fra øverste hylle i både mottak, blokk og smash. Det hersket aldri tvil om hvem som skulle vinne kampen. Nordmennene seiret med sifrene 21-13, 21-11.

Mol og Sørum topper verdensrankingen og var favoritter til å vinne VM.

Kunne blitt historiske

Mol og Sørum klarte altså ikke å ta Norges første offisielle VM-gull i sandvolleyball. Jan Kvalheim og Bjørn Maaseide ble riktignok verdensmestere i 1995, men da fikk vinnerne av verdensserien også VM-gull. Første offisielle VM ble arrangert i 1997.

Søndag avgjøres verdensmesterskapet med finalen mellom tyskerne og Jatsjeslav Krasilnikov og Oleg Stojanovskij fra Russland. Mol og Sørum må nøye seg med bronsekamp mot amerikanske Tri Bourne og Trevor Crabb.