Langt mellom sjansene i målløst rogalandsderby

Det var mange tøffe dueller da Viking og Haugesund utkjempet et målløst rogalandsderby fredag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Det var mange tøffe dueller da Viking og Haugesund utkjempet et målløst rogalandsderby fredag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Viking holdt tabellnabo Haugesund bak seg på eliteserietabellen gjennom et målløst rogalandsderby i Stavanger fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristian Thorstvedt hadde en kjempesjanse til å avgjøre kampen i Vikings favør da han på overtid fikk nikke ganske uhindret på et hjørnespark fra Zlatko Tripic, men hodestøtet gikk ganske rett på keeper Helge Sandvik.

Dermed ebbet det ut null mål og ett poeng til hvert lag i en kamp der gjestene kanskje ble snytt for straffespark etter en drøy time. Martin Samuelsen driblet seg vei inn i 16-meteren og ble felt av Rolf Daniel Vikstøl, men gjestenes rop på straffe ble ikke hørt av dommer Espen Eskås.

– Jeg mener det var straffe, men det er en vanskelig situasjon for dommeren, sa Samuelsen til Eurosport etter kampen.

Bruno Leite mente kanskje at gjestene hadde spart opp til en straffe da han noen minutter senere utfordret Runar Hove og gikk i bakken, men Eskås dro i stedet opp det gule kortet for filming.

Ny formasjon

Haugesund-trener Jostein Grindhaug sendte sitt lag på banen i en uvant 4-3-3-formasjon og så sine utvalgte skape trøbbel for hjemmelaget.

– Det er ikke min drømmefotball, men det er nok det vi har mannskap til nå, sa Grindhaug til Eurosport og varslet at det er en formasjon som vil bli brukt igjen.

– Vi gjorde en god bortekamp i en ny formasjon. Det er ikke akkurat typisk FKH, men jeg synes vi spilte bra fotball, sa midtstopper Fredrik Pallesen Knudsen.

Det var langt mellom de store sjansene i Stavanger. I første omgang var Ibrahima Koné nærmest da han midtveis i omgangen kom alene med keeper Iven Austbø, men avslutningen fra spiss vinkel traff ikke mellom stengene.

Tøft oppgjør

Viking hadde noen avslutninger fra god posisjon som endte utenfor målstengene, men den riktig store sjansen til et vinnermål dukket opp først på overtid. Da den endte i favnen på Sandvik var det greit med poengdeling.

– Det var et veldig tøft lokaloppgjør med mye dueller. Haugesund tok ut vår styrke, og det var sikkert fortjent med uavgjort, sa Viking-trener Bjarne Berntsen til Eurosport.

Viking beholder den siste plassen på øvre tabellhalvdel, to poeng foran Haugesund som er øverste lag på nedre halvdel.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden