Wozniacki klaget på videodømmingen etter Wimbledon-tap

Caroline Wozniacki forsvant ut av Wimbledon-turneringen fredag. Etterpå klaget hun over videodømmingen. Foto: Kirsty Wigglesworth, AP / NTB scanpix
Caroline Wozniacki forsvant ut av Wimbledon-turneringen fredag. Etterpå klaget hun over videodømmingen. Foto: Kirsty Wigglesworth, AP / NTB scanpix Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Danmarks tennisyndling Caroline Wozniacki kritiserte videodømmingen i Wimbledon etter at hun tapte for kinesiske Zhang Shuai i 3. runde fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Wozniacki ledet 4-0 i første sett, men tapte 12 av kampens 14 siste games og måtte svelge en ny skuffelse på gresset i London da Zhang vant 6-4, 6-2. Dansken mente at Hawk-Eye-systemet flere ganger feilbedømte om ballen var inne eller ute.

– Man må stole på at den bedømmer situasjonene rett, men noen ganger så jeg ballen litt annerledes enn Hawk-Eye. Jeg synes ikke det fungerte optimalt i dag, sa den tidligere verdenseneren.

Les også: Nok en stjerne slått ut i Wimbledon

Hun hevdet at hoveddommeren delte hennes oppfatning.

– Han så det annerledes, og linjedommerne så det annerledes. Han sa at han skulle sørge for å få systemet sjekket før neste kamp på bane 2, men det hjelper ikke meg. Jeg har ikke flere kamper i turneringen, sa Wozniacki.

Zhang er i 4. runde i Wimbledon for første gang. 30-åringen hadde aldri vunnet en kamp i hovedturneringen før årets utgave, og nå håper hun på et lignende gjennombrudd som i Australian Open i 2016. Den gang spilte hun seg fram til kvartfinale etter å ha tapt alle sine 14 tidligere kamper i Grand Slam-turneringer.

Zhang noterte 26 rene vinnerslag fredag, mot bare åtte for Wozniacki.