Undersøkelse viser flertall mot Kindred-avtalen

Magnus Carlsen ønsker at Norges Sjakkforbund inngår avtale med Kindred. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Magnus Carlsen ønsker at Norges Sjakkforbund inngår avtale med Kindred. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Magnus Carlsen kan få en tøff jobb med å sikre flertall for sponsoravtalen med Kindred på søndagens sjakkongress. Det viser tall Aftenposten har hentet inn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avisen har spurt samtlige sjakklubber i Norge om de skal på søndagens kongress i Larvik og hva de kommer til å stemme i spørsmålet om Norges Sjakkforbund skal inngå en sponsoravtale med bettingselskapet Kindred. Avtalen er verdt 50 millioner over fem år.

84 av 129 klubber har svart, og blant dem sier 78 delegater nei til avtalen, mens 59 sier ja. På ja-siden er blant annet de 41 delegatene Magnus Carlsens klubb Offerspill SK vil få ved fullt oppmøte på kongressen.

Aktuelt: Agdestein trekker seg fra sjakk-NM i protest

Overrasket Bae

– Det tyder på meget sterkere mobilisering enn det jeg har antatt. Når det er så høye tall må det tilsi at det er en del som tar turen store distanser for å delta på dette møtet, sier sjakkekspert Torstein Bae.

Han har tidligere vært sikker på at Magnus Carlsens nye sjakklubb vil sørge for at avtalen blir stemt fram.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kan maksimalt være 283 delegater på sjakk-kongressen i Larvik søndag 7. juli. I avisens undersøkelse har de fått svar på standpunktet til 137 delegater.

I tillegg kan avisen vise til 40 delegater som foreløpig ikke har fortalt hva de ønsker å stemme. I tillegg er 11 usikre på om de stiller, mens 15 har bestemt seg for ikke å møte i Larvik.

En oversikt publisert tirsdag viste derimot en fordel for avtalen med Kindred. Den viste at 48 av 81 i delegater i klubbene de hadde spurt vil stemme for. Offerspill SKs 41 delegater utgjorde 41 av dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Agdestein ut mot Carlsen: – Jeg kan ikke sitte passiv lenger

Falske medlemmer

Onsdag melder Norges Sjakkforbund samtidig at de skal gjennomgå medlemmene i Carlens nye sjakklubb.

VG har i en gjennomgang av medlemslisten gjort flere merkelige funn. Blant annet et medlem på 119 år, samt et oppkalt etter en barnebokkarakter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Her kan det nok være at Offerspill har noen færre medlemmer enn de hadde da vi beregnet delegater på tirsdag, men det er neppe mange, sier generalsekretær Geir Nesheim til avisen.

Han sier at de vil oppdatere listen over klubbens medlemmer innen fredag. Hvor mange medlemmer Offerspill SK har vil påvirke hvor mange stemmer de får på kongressen.

Sjakkprofiler: – Bringer oss og vårt sjakkhjerte i dyp sorg

Innsikt: Hvorfor er de beste sjakkspillerne i verden født på 90-tallet?