Messi fortsetter tross Copa America-exit

Brasil snøt Lionel Messi og Argentina for en finaleplass i Copa America med 2-0-seier i semifinalen natt til onsdag norsk tid.
Brasil snøt Lionel Messi og Argentina for en finaleplass i Copa America med 2-0-seier i semifinalen natt til onsdag norsk tid. Foto: Ricardo Mazalan / AP

Lionel Messi har fremdeles til gode å finne et stort trofé med Argentina, men lover å fortsette på landslaget etter semifinaletapet mot Brasil i Copa America.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotballegenden ga seg opprinnelig på landslaget etter finaletapet mot Chile i samme turnering i 2016, men tenker ikke å gjøre det samme etter semifinaletapet natt til onsdag.

– Hvis jeg fremdeles kan bidra på noen måte, vil jeg fortsette med det. Jeg føler meg veldig bra i denne gruppa, sa Messi, som flere ganger er kåret til verdens beste fotballspiller.

32-åringen har ved flere anledninger uttalt at han ønsker å vinne noe med landslaget før han legger opp. Messi og Argentina gikk tapende ut av VM-finalen mot Tyskland i 2014 og Copa America-finalene mot Chile i 2015 og 2016.

Allerede kommende år har Barcelona-spilleren en gyllen mulighet til å sikre seg et stort trofé på hjemmebane når Argentina og Colombia arrangerer Copa America. I 2022 venter VM i Qatar, som fort kan bli Messis siste verdensmesterskapet.

Messi ble riktignok OL-mester med Argentina i 2008, men OL-fotball er i utgangspunktet et U23-mesterskap og anses dermed ikke for å være et stort, internasjonalt trofé i fotballverdenen.

Personvernpolicy