Brasil-stjerne advarer Messi og Aguero: – Det blir ikke lett

Lionel Messi jager en etterlengtet tittel med hjemlandet.
Lionel Messi jager en etterlengtet tittel med hjemlandet. Foto: Silvia Izquierdo / AP

Brasil har stengt målet så langt i Copa America. Stjernespissen Gabriel Jesus tviler på at selv Lionel Messi og Sergio Aguero kan trenge gjennom forsvarsverket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Making spådde at Brasil ville få slite i turneringen på hjemmebane da superstjernen Neymar måtte kaste inn håndkleet med skade allerede før første kamp. I PSG-spissens fravær har imidlertid andre stått fram.

Grunnlaget for avansementet til onsdagens prestisjetunge semifinaleduell mot Argentina er lagt i det defensive arbeidet. Fire kamper uten innslupne mål er fasiten så langt for brasilianerne.

Onsdag skal Lionel Messi og Sergio Aguero forsøke å bryte ned den tilsynelatende pottetette brasilianske forsvarsmuren. Brasil-spissen Gabriel Jesus, som til daglig er lagkamerat med Aguero i Manchester City, er klar på at stjerneduoen skal få slite.

– Det er tungt å skulle komme seg forbi en forsvarsrekke som ikke slipper inn mål. Det er lenge siden laget vårt har sluppet inn mål nå, sier han.

– Det blir ikke enkelt for Argentina. De har selvsagt Messi, som er verdens beste fotballspiller, og de har en av de beste angriperne i Aguero, men de skal likevel få svette, fortsetter City-profilen.

Les også : Messi og Argentina videre i Copa America

Rekordjakt

Sikkert er det at onsdagens møte mellom Sør-Amerikas to fremste fotballnasjoner er den mest imøtesette kampen i sommerens Copa America. Prestisjen på spill er voldsom.

Brasil er VM-historiens mest suksessrike nasjon med fem triumfer på samvittigheten. Argentina har kun to. I Copa America-sammenheng er imidlertid rollene byttet om. Der har Argentina løftet trofeet 14 ganger, mot Brasils åtte.

Skulle Argentina vinne igjen, tangerer Messi og lagkameratene Uruguays rekord på 15 seirer.

– Vi snakker om to giganter, nasjoner med mye fotballhistorie, sier Gabriel Jesus.

Brasil har hjemmebanefordel, men det fører også med seg ekstra press.

– Vi spiller hjemme, men forventningene om at vi skal vinne er også større. Dette blir et «clasico» mot Argentina, sier han.

Les også : – Klokken begynner å tikke for Messi

Lukter mål

City-stjernen får heller ingen enkel jobb på veien mot en eventuell scoring i onsdagens semifinale. Argentina har holdt nullen i sine to siste kamper og fremstår også solide defensivt.

Et målløst oppgjør i Belo Horizonte er samtidig nærmest utenkelig, tatt i betraktning det skytset begge de to semifinalistene har til disposisjon offensivt.

Gabriel Jesus får etter alle solemerker selskap av Liverpool-profilen Roberto Firmino og Gremio-vingen Everton i angrepet onsdag. Everton har framstått nærmest som en åpenbaring i Copa America i Neymars fravær.

Også Argentina er ventet å mønstre et tre mann sterkt angrep. Det betyr etter alle solemerker at Aguero og Messi får selskap av Lautaro Martinez.

Personvernpolicy