Ny Salah-scoring da Egypt sikret gruppeseieren i Afrikamesterskapet

Egypts Mohamed Salah scoret på frispark mot Uganda. Foto: Hassan Ammar / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mohamed Salah scoret igjen da vertsnasjon Egypt slo Uganda 2-0 i siste gruppespillskamp i Afrikamesterskapet. De vant dermed gruppen overlegent.

Samtidig slår Uganda følge med Egypt til åttedelsfinalen som gruppetoer.

Liverpool-stjernen Salah sendte egypterne i føringen på frispark etter 35 minutter. Fra drøye 20 meter skrudde han ballen over muren og i hjørnet via keeperen.

På overtid i første omgang stormet samme mann mot ballen ved straffemerket, men rakk ikke fram. Dermed gikk ballen videre til Aston Villa-spiller Ahmed Elmohamady, som skjøt via et ugandisk bein og i mål.

Uganda skapte en rekke sjanser, men maktet ikke å score. Egypt gikk dermed gjennom gruppespillet uten å slippe inn mål.

Med 1-0 over Zimbabwe i første gruppespillskamp og 2-0 over Kongo i den andre, var vertsnasjonen videre i Afrikamesterskapet allerede før kampen mot Uganda.

Også i seieren over Kongo var det Salah og Elmohamedy som scoret målene.