Kontroversiell scoring da Bodø/Glimt banket Odd i toppkampen

Håkon Evjen sendte Bodø/Glimt i ledelsen mot Odd, men scoringen skulle aldri vært godkjent. Den målgivende pasningen var etter alle solemerker over mållinjen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bodø/Glimt er tabelltoer etter 3-0-seier over Odd, men 1-0-målet skulle trolig aldri vært godkjent. Kampen var den første på Aspmyra etter Arild Bergs bortgang.

Stortalentet Håkon Evjen sendte hjemmelaget i ledelsen etter en snau halvtime i 3-0-seieren over Odd søndag. 19-åringen bredsidet enkelt inn innlegget til Amor Layouni etter en snau halvtime.

Odd hevdet at ballen var ute da Layouni la inn, men fikk ikke gehør av assistentdommer Reidar Gundersen. TV-bildene viste derimot at hele ballen etter alle solemerker hadde krysset linjen og at målet ikke skulle blitt stående.

– Ja, der ser det ut som den er iallfall ganske godt over linja, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til Eurosport da han fikk sett bildene i pausen.

Senere i kampen scoret også Ulrik Saltnes og Philip Zinckernagel og sørget for 3-0-seier.

Klatret til 2.-plass

Odd hadde sine muligheter og fikk blant annet korrekt annullert en scoring for offside få minutter etter 1-0.

Istedenfor var det Glimt-supporterne som fikk grunn til å juble på ny. Etter 70 minutter var Saltnes iskald alene mot Sondre Rossbach og doblet til 2-0.

I sluttminuttene fastsatte Zinckernagel sluttresultatet til 3-0 på lekkert vis. Dansken utnyttet passivt forsvarspress fra Odd og tråklet seg innover straffeltet. Fra 15 meter banket han ballen sikkert i mål.

Resultatet sørget for at nordlendingene overtok 2.-plass i eliteserien fra nettopp Odd. Gultrøyene har ett poeng ned til telemarkingene på plassen under etter tolv spilte kamper.

– Det smakte utrolig deilig. Vi får betalt som vanlig når vi klarer å jobbe hardt og kun fokusere på prestasjonen hele veien. Det er ufattelig deilig, sa Saltnes etter kampen.

Arild Berg hedret

Oppgjøret var nordlendingene første på eget kunstgress etter at Arild Berg gikk bort lørdag 22. juni.

Berg spilte 113 kamper for Glimt mellom 1993 og 2000. Før kampstart ble 43-åringen hedret med applaus. Etter tolv minutter fikk han på ny applaus da ble holdt opp et stort banner med ordene «Arild Berg førr evig».

– Vi er en liten og tett sammensveiset gjeng. Det synes ekstra godt i stunder som dette. Det er godt at vi slår såpass godt fra oss i en vanskelig tid, uttalte Saltnes.

Ved supportermarkeringen ble det fyrt opp et bluss. Vedkommende skal ha blitt kastet ut, noe som resulterte i at store deler av Glimts supportergruppe valgte å forlate Aspmyra i pausen.