Solskjærs andre signering i boks:Wan-Bissaka klar for Manchester United

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær har signert Aaron Wan-Bissaka til klubben. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær har signert Aaron Wan-Bissaka til klubben. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aaron Wan-Bissaka ble lørdag presentert som Manchester United-spiller. – Han er akkurat den type spiller vi ser etter, sier United-manager Ole Gunnar Solskjær.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

21-åringen kommer fra Crystal Palace og har signert en femårskontrakt med United, med opsjon på ytterligere ett år, melder Manchester United på sin hjemmeside.

– Han er en av de beste unge forsvarsspillerne i Premier League. Han har riktig arbeidsmoral, talent og mentalitet til å spille for Manchester United. Han er akkurat den type spiller vi ser etter for å hjelpe oss til å bli bedre, sier Solskjær.

– Ung og sulten spiller

– Aaron er en ung og sulten spiller som ønsker å lære, noe som er viktig i hans alder. Jeg er svært glad for at han har signert og vi gleder oss til å fortsette å utvikle han som spiller, fortsetter den norske manageren.

Fakta om Aaron Wan-Bissaka

Dette er Manchester Uniteds Aaron Wan-Bissaka:

* Alder: 21 år (født 26. november 1997)

* Posisjon: Høyreback.

* Høyde: 183 cm

* Nasjonalitet: England.

* Klubb: Manchester United (signerte femårskontrakt 26. juni)

* Tidligere klubber: Crystal Palace (42 kamper)

* Ole Gunnar Solskjærs andre signering som Manchester United-manager. Angivelig kjøpesum 50 millioner pund.

* Ingen seniorlandskamper for England, men har spilt aldersbestemte landskamper, senest i sommerens U21-EM i Italia og San Marino.

(Kilde: NTB)

Wan-Bissaka har lenge vært linket til Manchester United, og forhandlingene har drøyd ut i tid. Men torsdag meldte Sky Sports at spilleren hadde bestått den medisinske testen i Manchester, og lørdag ble overgangen fra Crystal Palace offentliggjort.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Utrolig følelse

Aaron Wan-Bissaka fra sin tid som Crystal Palace-spiller. Foto: scanpix
Aaron Wan-Bissaka fra sin tid som Crystal Palace-spiller. Foto: scanpix

United opplyser ikke hva de betaler for 21-åringen, men BBC og flere andre britiske medier melder at overgangssummen ligger på 50 millioner pund for høyrebacken, det vil si over en halv milliard norske kroner.

Wan-Bissaka blir med det klubbens femte dyreste spiller. Bare Paul Pogba, Romelu Lukaku, Fred og Angel Di Maria har kostet mer enn 21-åringen.

– Det er en utrolig følelse og en ære å få kalle meg en Manchester United-spiller. Det er bare noe et fåtall spillere har privilegium til å si, sier Wan-Bissaka som får en solid lønnsøkning i sin nye klubb.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Solid lønnsøkning

Ifølge BBC var Wan-Bissaka den dårligst betalte spilleren i Crystal Palace med 10.000 pund i uka (108.000 kroner). Nå kan han vente seg at bankkontoen blir fylt opp med 80.000 pund ukentlig, det vil si over 860.000 kroner.

– Jeg kan ikke vente med å ta del i spillergruppen. Nå skal jeg ta en kort ferie etter europamesterskapet (U21), også gleder jeg meg til å starte opp trening med manageren og mine nye lagkamerater.

Wan-Bissaka blir Solskjærs andre signering som Manchester United-manager. Tidligere har han hentet den talentfulle vingen Daniel James fra Swansea.

VIDEO: United-sjefen lover støtte til Solskjær i sommer