Hjelmseth trøster seg med strafferedningen

Denne strafferedningen i VM-kvartfinalen mot England var noe av det siste Ingrid Hjelmseth gjorde som Norges landslagsmålvakt. Foto Alessandra Tarantino, AP / NTB scanpix
Denne strafferedningen i VM-kvartfinalen mot England var noe av det siste Ingrid Hjelmseth gjorde som Norges landslagsmålvakt. Foto Alessandra Tarantino, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ingrid Hjelmseth avsluttet landslagskarrieren med en fenomenal strafferedning, men den fikk ikke betydningen hun helst skulle ha håpet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da hun i det 83. minutt kastet seg til høyre og slo Nikita Parris' velplasserte skudd ut, sørget det bare for at Norge ikke tapte mer enn 0-3 i VM-kvartfinalen mot England.

– Det hjalp litt, sier hun til NTB.

– Det er vanskelig å skulle avslutte med bare seirer når man er i et sluttspill med så tøff konkurranse. Jeg synes uansett det har vært en glede å være med på reisen de to siste årene. De fem-seks ukene vi har vært sammen har vært en fryd.

Yngre lag

39-årige Hjelmseth spilte sin 137. landskamp torsdag. Nå overleverer hun plassen mellom stengene til 23-åringen Cecilie Fiskerstrand, og dermed går snittalderen i et ungt landslag ytterligere ned.

– Dessverre er det så sykt tøff konkurranse i Europa at Norge ikke kommer til OL når vi ikke går videre fra kvartfinalen i VM. Det er synd, for jeg tror disse jentene hadde vært veldig «keene» på å revansjere dette allerede om et år, sa Hjelmseth.

– Det er bare å sale på og gjøre en god kvalifisering så de kan komme sterkt tilbake i EM i England og revansjere seg mot det engelske laget.

Allerede 3. september kan de norske få revansj. Da kommer England til landskamp på Brann Stadion, kanskje som verdensmester.

Revansj

Hjelmseth tørstet selv etter revansj for et unødvendig tap for England i VMs åttedelsfinale for fire år siden, men i stedet viste England hvor mye det laget har utviklet seg på fire år.

– Det er så mye trøkk og tæl og vanvittig bestemthet i bevegelsene deres. Det gjør det vanskelig for oss å plukke dem opp og ta dem ut. De er distinkte og bestemte, og de er også dødelig effektive, sier hun.

– De skaper ikke all verden, og jeg synes ikke 3-0 er et beskrivende resultat ut fra hvem som har ballen og hvem som har spillet. Men de har tydelig trent enormt på dødballer, for de ser ut til å ha et triks i ermet på alle mulige slags frispark. Det får de nok nytte av senere i VM.

EM i England om to år avvikles i tiden 11. juli til 1. august, på ni arenaer. Finalen spilles på Wembley i London.

Personvernpolicy