Björn Borgs sønn Leo i Wimbledon-kvalifisering

Tennislegendene Mats Wilander og Bjørn Borg møttes under en turnering i Stockholm i 2000. Nå gjør Borgs sønn suksess på tennisbanen.
Tennislegendene Mats Wilander og Bjørn Borg møttes under en turnering i Stockholm i 2000. Nå gjør Borgs sønn suksess på tennisbanen. Foto: Leif R Jansson/scanpix / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

39 år etter at Björn Borg tok sin femte Wimbledon-seier er sønnen Leo (16) klar for kvalifisering til junior-Wimbledon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Leo er veldig takknemlig for at han har fått et wildcard til kvalifiseringen. Det blir en utrolig opplevelse og en nyttig erfaring for framtida, sier Björn Borg til Expressen.

Leo Borg er et av de største tennistalentene i Sverige og vant 16-årsklassen i det svenske mesterskapet for juniorer tidligere i vår. Da tapte han kun 19 game på til sammen seks kamper.

Juniorturneringen i Wimbledon starter i kommende uke.

Den tidligere storspilleren Mats Wilander, nå Eurosport-kommentator, har kun lovord om å si om 16-åringen.

Les også: Rankingrekord for Ruud

– Fullt mulig for ham å vinne en Grand Slam-tittel

– Det er tøft å lykkes når pappaen er Björn Borg. Samtidig, så snart han blir kvitt stempelet at han er Björn Borgs sønn, så kan han dra nytte av å ha ham som pappa. Det er fullt mulig for ham å vinne en Grand Slam-tittel, ettersom hans far vant elleve av dem, sier Wilander.

Pappa Borg sier at Leo skal fullføre ungdomsskolen.

– Deretter kommer han til å satse alt på tennis. Han må ut i Europa og verden. Han gjør et forsøk, og så får vi se om det fungerer, sa Björn Borg til Expressen.