VM-spillerne om handsregelen: – Vet ikke hva vi kan gjøre for å unngå det

Verken Maria Thorisdottir eller de andre norske VM-spillerne har noen god løsning for hvordan man kan gardere seg mot å skytes i armen og få straffespark mot seg. – Det måtte være å kutte dem av, sier hun. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Verken Maria Thorisdottir eller de andre norske VM-spillerne har noen god løsning for hvordan man kan gardere seg mot å skytes i armen og få straffespark mot seg. – Det måtte være å kutte dem av, sier hun. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotballens handsregel skaper debatt. Norges VM-spillere vet ikke hva de kan gjøre for å unngå det som rammet japanske Saki Kumagai tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lyon-spilleren ble truffet i armen av et skudd avfyrt fra kloss hold. Det førte til straffe og gult kort rett før full tid, og Nederland sendte Japan ut av VM.

– Jeg synes ikke det burde vært straffe. Hun hadde jo armen nesten helt inntil kroppen. Da synes jeg det er tøft å dømme på det, sier Ingrid Moe Wold til NTB.

– Som jeg ser det, var det vanskelig å få armen unna, og da synes jeg det er trist med slike avgjørelser, sier Frida Maanum, som ikke kan se hva forsvarsspilleren kunne gjort annerledes.

– Når du er inne i 16-meteren, må du prøve å få hendene på ryggen og vise at du ikke er interessert i å stoppe ballen med hånden. Det kan være vanskelig å unngå det likevel, spesielt når de er blitt ekstremt nøye på det, sier Vilde Bøe Risa.

Therese Sessy Åsland vet ikke om det ville hjulpet Kumagai.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Balanse

– Selv om hun hadde hatt hendene på ryggen, slik ganske mange gjør etter at de innførte VAR, så tror jeg ballen hadde truffet armen likevel. Akkurat i den situasjonen er jeg litt usikker på hvor hun skulle gjort av armene sine, sier hun.

Uansett er det ikke alle som ser det som et alternativ å ha hendene på ryggen når de går inn i dueller.

– Jeg gjør det aldri, for da mister jeg balansen og får ikke den samme effekten som forsvarsspiller. Jeg forsvarer som jeg pleier og må bare ta konsekvensen om jeg blir truffet i armen, sier Maria Thorisdottir.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg pleier ikke å legge hendene på ryggen, men det er jo noe vi har begynt å tenke på her nede når vi ser at konsekvensene er så store, sier Ingrid Moe Wold.

Vanskelig

Therese Sessy Åsland synes handsregelen er veldig vanskelig å skjønne seg på

– Det var vel en artikkel her om dagen om at herrespillerne i Eliteserien heller ikke vet når det er hands. Jeg blir ganske usikker selv, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Maria Thorisdottir aksepterer regelen som den er og sier at hun ikke kan gjøre noe annet enn å ta konsekvensene om hun er uheldig.

– For å være helt ærlig tenker jeg ikke så mye på det. Jeg gjør alt jeg kan for å hindre mål, sier hun.

Det eneste rådet hun kommer på for å gardere seg mot ufrivillig å bli truffet i armene, er verken praktisk eller lurt.

– Det måtte være å kutte dem av.