Mjelde vil ha rett til å erte klubbvenninnene

Maren Mjelde ble minnet om det bitre tapet for England i forrige VM da hun for to år siden ble Chelsea-spiller. I torsdagens kvartfinale håper hun å skaffe seg skryterett i Chelsea-garderoben. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Maren Mjelde ble minnet om det bitre tapet for England i forrige VM da hun for to år siden ble Chelsea-spiller. I torsdagens kvartfinale håper hun å skaffe seg skryterett i Chelsea-garderoben. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norge tapte for England i forrige VM, og Maren Mjelde fikk høre det da hun ble Chelsea-spiller. Denne gang vil hun ha skryterett i Chelsea-garderoben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Tapet i åttedelsfinalen var en veldig vond opplevelse, og det var noe av det første jeg ble minnet på da jeg kom til England for to år siden. Jeg synes fortsatt vi var det beste laget i den kampen, men det har ingenting å si. Det er mål som avgjør kamper, sier Mjelde til NTB.

– Vi er i kvartfinalen og har lyst til å ta oss lenger, og England er et hinder på veien mot det. Det blir tøft, men jeg tror England passer oss godt.

Chelsea-tilknytning er en fellesnevner for lagene som torsdag møtes i VM-kvartfinale i Le Havre. Klubben har fire spillere i den engelske troppen og tre i den norske medregnet Guro Reiten, som slutter seg til London-klubben etter VM. Mjelde og Maria Thorisdottir er for lengst varme i Chelsea-trøya.

Nøkkelspillere

Fran Kirby, Millie Bright, Karen Carney og reservekeeper Carly Telford har alle fått spilletid for England i VM, men Norges trio er nøkkelspillere som har vært på banen nesten hvert minutt. Unntaket er at Reiten ble byttet ut på overtid i åpningskampen.

– Det blir spennende å møte England. De fleste i deres tropp er fra klubber i ligaen jeg spiller i til daglig, og jeg spiller sammen med noen av dem. Det er et lag vi kjenner godt, sier Mjelde.

Guro Reiten ser fram til å møte sine framtidige klubbvenninner og mange av dem hun kommer til å spille mot i engelsk superliga.

– Jeg gleder meg veldig til kampen. England har mange gode spillere, og noen av dem blir jeg lagvenninne med fra høsten. Det er kult, men vi har også sett litt muligheter, og vi skal gi dem kamp, sier hun.

Norge vant det forrige oppgjøret mot England, 1-0 i La Manga i januar 2017. Det var Martin Sjögrens annen kamp som Norges landslagssjef, men han legger ikke så stor vekt på det.

Utfordring

– England har byttet landslagssjef siden da, og det har skjedd mye med begge lag. Det interessante er hvordan vi klarer å håndtere dagens engelske lag, sier han. Sjögren har mye informasjon om Phil Nevilles lag.

– England ligner mye på både Australia og Frankrike. De er nok litt mindre direkte enn Australia, men også bedre defensivt. Vi har dannet oss et tydelig bilde av dem og har en idé om hvordan vi skal spille mot dem.

Da Norge med Mjelde som kaptein vant i La Manga for to og et halvt år siden, var det første norske seier over England på 15 år. Britene har vært en vrien rival for Norge, men England må slås igjen om de norske skal innfri sitt mål om medalje og komme seg til OL.

– Det er veldig viktig det som skjer torsdag. Kvartfinale i VM er det ikke mange av oss som har spilt, men vi har vist igjen og igjen at vi tar de utfordringene som kommer. England er en god utfordring, sier Maren Mjelde.

Personvernpolicy