Åpen for alle - alltid

Europa mot USA i fotball-VM, harde bud i OL-kampen

Nederland ble sjuende europeiske lag i VM-kvartfinale da Japan ble slått tirsdag kveld. De sju lagene kjemper om tre OL-plasser, og selv semifinalebillett kan vise seg å være for lite. Foto: David Vincent, AP / NTB scanpix
Nederland ble sjuende europeiske lag i VM-kvartfinale da Japan ble slått tirsdag kveld. De sju lagene kjemper om tre OL-plasser, og selv semifinalebillett kan vise seg å være for lite. Foto: David Vincent, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sju av åtte kvartfinalister i fotball-VM kvinner er fra Europa. Alle kjemper for både VM-medalje og OL-plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skottland ble utslått i gruppespillet, Spania i åttedelsfinalen, ellers henger alle de europeiske lagene med selv om samtlige lag fra Asia, Afrika, Sør-Amerika og Oseania er utslått. Tittelforsvarer USA er eneste lag fra et annet kontinent som henger med, etter sin knepne 2-1-seier over Spania.

Da Nederland noe heldig slo ut Japan, som tok gull og sølv i de to foregående VM-sluttspillene, var det klart at Norge må slå ut England og ta seg til semifinale om det skal bli deltakelse i OL-turneringen i Japan neste år. Selv det kan vise seg ikke å holde.

Minst tre europeiske lag tar seg til semifinale (ettersom de møter europeiske rivaler i kvartfinalen), og Europa har tre plasser i OL-turneringen. Om Frankrike slår ut USA, blir det fire europeiske lag i semifinale, og laget som taper bronsekampen kommer ikke til OL.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik spilles kvartfinalene:

Torsdag 27/6: Norge – England (i Le Havre).

Fredag 28/6: Frankrike – USA (i Paris).

Lørdag 29/6: Italia – Nederland (i Valenciennes), Tyskland – Sverige (i Rennes).

Semifinaler: På Stade de Lyon 2. juli (kvartfinalevinnerne fra Le Havre og Paris) og 3. juli (kvartfinalevinnerne fra Valenciennes og Rennes).

Bronsekamp: På Stade de Nice 6. juli.

Finale: På Stade de Lyon 7. juli.