Åpen for alle - alltid

Straffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM

USAs Megan Rapinoe feirer straffescoring nummer to. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix.
USAs Megan Rapinoe feirer straffescoring nummer to. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To straffemål av Megan Rapinoe avgjorde da USA slo Spania 2-1 og tok seg til kvartfinalen i fotball-VM. Der venter hjemmelaget Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

1-0 til USA kom allerede etter sju minutters spill da Tobin Heath ble felt av Maria Leon. To minutter senere utlignet spissen Jennifer Hermoso da hun skrudde inn ballen på et fint skudd for Spania. Det var det første og eneste baklengsmålet til USA hittil i mesterskapet. Det var også Hermosos tredje scoring i mesterskapet.

Avgjørelsen falt kvarteret før slutt. Rose Lavelle ble felt innenfor boksen av Spanias Virginia Torrecilla, og VAR ble koplet inn uten at avgjørelsen ble endret.

Megan Rapino satte den andre straffen på samme sted som den første, og selv om Spanias keeper Sandra Panos var etter ballen denne gangen nådde hun ikke ned til den. På den første straffen gikk Panis feil vei, og Rapinoe hadde en enda enklere jobb med å score.

Rapinoe er den andre i VM-historien til å score på to straffer i samme kamp. Nevnte Jennifer Hermoso fra Spania var den første i en kamp mot Sør-Afrika tidligere i mesterskapet. I det hele tatt er det skapt en rekke straffespark i løpet av mesterskapet i Frankrike.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA hadde ballen mest, skapte flest sjanser og vant fortjent over Spania. Arrangøren Frankrike blir ventelig en hardere nøtt i kvartfinalen.

- Jeg håper at det blir helt ellevillt, at fansen blir vill, mye media og et eneste stort spetakkel. Det er to tungvektere som møtes allerede i kvartfinalen, og det er akkurat slik vi vil ha det, sa tomålsscorer Rapinoe.