L'Equipe sammenligner Norge med «Les Bleus»

«Wow» sier Guro Reiten når hun får høre at sportsavisen L'Equipe omtaler henne som Martin Sjögrens Kylian Mbappé. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
«Wow» sier Guro Reiten når hun får høre at sportsavisen L'Equipe omtaler henne som Martin Sjögrens Kylian Mbappé. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sportsavisen L'Equipe sammenligner Norges VM-lag med Frankrikes eget landslag. Ikke kvinnelaget, men mennene som vant VM i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter å ha sett Norge møte Australia skrev storavisen at laget framsto som «Les Bleus», i en skjev 4-2-3-1-formasjon med en defensivt innstilt og en offensivt innstilt kant. Avisen meldte at Karina Sævik er Martin Sjögrens Blaise Matuidi og Guro Reiten hans Kylian Mbappé.

– Wow. Det var jo en grei kompliment, sier Reiten når NTB forteller om sammenligningen.

– Jeg har verken lest eller sett det, men det er selvfølgelig kjekt å få høre ros og godord, sier Sævik.

– Det var en fin sammenligning, og spillerne de nevner er fantastisk dyktige. Det var interessant, sier Martin Sjögren.

Landslagssjefen er ikke fremmed for den formasjonsmessige sammenligningen, selv om hans lag i utgangspunktet stilles opp i vanlig 4-4-2.

Les også: VM-lagets midtbaneduo er «framtidens fotballspillere»

Slutt på vekslingen?

– Det beror litt på hvem vi bruker som spisser. Med to som ligger høyt så blir det virkelig 4-4-2, men når vi bruker Caroline (Graham Hansen) så blir det kanskje 4-2-3-1 eller 4-4-1-1. Hun har jo en ganske fri rolle og behøver det for at vi skal skape ubalanse hos motstanderen, sier han til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjögren har så langt i VM vekslet mellom to startoppstillinger som er brukt annenhver gang. Den stramme 4-4-2-varianten med Lisa-Marie Utland som Isabell Herlovsens makker på topp og Graham Hansen på høyre kant ble brukt i begge kamper i Reims, mot Nigeria og Sør-Korea. Den andre, «Les Bleus»-varianten, ble brukt i kampene i Nice mot Frankrike og Australia. Da er Graham Hansen spiss, Sævik høyre kant.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktuelt: Norge møter England i VM-kvartfinalen, kamerunsk sinne etter VAR-avgjørelser

Ikke umulig

Det ligger vel i kortene at den varianten blir brukt også mot England.

– Vi får se hva vi lander på, men jeg synes vi framsto på en veldig god måte mot Australia. Det er ikke helt umulig at det blir noe lignende iallfall, sier Sjögren til NTB.

Mot Australia så vi for første gang Norge forsvare seg med to kompakte firere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var bevisst. Vi møter jo bare gode lag nå, og vi må forstå at vi ikke kan gi en millimeter, for da blir vi straffet. Jeg synes vi gjorde det bra de gangene vi havnet i litt lavere forsvarsspill. Vi klarte å holde oss kompakte, sier Sjögren.

Mye tyder på at han får bruk for både sin Matuidi og sin Mbappé fra start også torsdag.

Fikk du med deg denne? For 50 år siden utløste VM-kvalifiseringskamper en blodig krig